icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Zomer bij Huis VerwoldeTerug naar het overzicht

Bij Huis Verwolde vieren ze de zomer met heel veel leuke kinderactiviteiten! Komen jullie ook?
Er is deze zomer van alles te doen voor kinderen bij Huis Verwolde! Ga mee met de gouvernante, bekijk een vrolijke theatervoorstelling of lekker buiten speuren in het bos. 

Op stap met de gouvernante
Op woensdagmiddag zijn kinderen welkom voor een speciale middag bij Huis Verwolde. Kinderen vanaf 5 jaar mogen dan zelf ervaren hoe vroeger de adel leefde. De kinderen gaan verkleed als freules en jonkers samen met de gouvernante van Huis Verwolde door het huis. Het wordt een bijzondere rondleiding waarbij de kinderen onder andere leren een sierlijke buiging maken, statig lopen en deftig drinken.

Kinderen mogen verkleed komen, maar er zijn ook jurken en jonkervestjes aanwezig in het huis. Na afloop krijgen de kinderen in de theeschenkerij wat te drinken (wel eerst zelf de tafel dekken!) en ontvangen ze een kastelenpaspoort. Er is dan ook nog gelegenheid om het onderhuis te bekijken en te zien hoe het personeel leefde en woonde.

Theatervoorstelling Professor Bombasticus
Op 29 juli en 19 augustus komt Professor Bombasticus naar Huis Verwolde. Professor Bombasticus is altijd op reis, van stad naar stad en van markt naar markt. Overal toont hij het goedgelovige publiek zijn ingenieuze Rad van Fortuin dat mensen gelukkig maakt, al is het maar voor even. Met kleurrijke poeders en geurige drankjes laat hij mensen het onmogelijke doen, door muren lopen, met dieren praten of de lucht in vliegen. En hij maakt een bruisende en rokerige Heksensoep, zeer geneeskrachtig, vooral voor mensen die nog ziek moeten worden. 

Op stap met de knapzak
Tijdens openingstijden kun je ook ouderwets op stap met de boerenknapzak aan een tak! In het seizoen ontdekken kinderen vanaf 8 jaar met hun ouders, opa of oma de natuur van Verwolde. In de knapzak vind je de speurtocht, vragenlijst, touw om de boom te meten, drankje en iets lekkers. De knapzak koop je in de museumwinkel voor €7,50

Voor een bezoek aan Huis Verwolde, de rondleiding met de gouvernante en de theatervoorstelling moeten vooraf gereserveerd worden via de roze button.

Meer leuke uitjes voor de zomervakantie vind je in de zomervakantie categorie van onze Uitagenda!

Foto's: Dies Goorman

Huis Verwolde

Jonker Emilelaan 4
7425 TL Laren
Openingstijden woensdag t/m zondag van 11:00 tot 16:00 uur Prijs Entree:
Volwassenen € 10,00
Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00
Excl. activiteiten
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Prinsen- & Prinsessendagen

Prinsen- & Prinsessendagen

Beleef jouw sprookje op Paleis Het Loo met een fantastisch programma! Theater, boogschieten, koninklijke lessen, dansen en nog veel meer! Wij zijn al geweest en schreven er een blog over.

Lees onze blog!