LuchtkunstTerug naar het overzicht

Marinus Boezem maakt het onzichtbare zichtbaar! Kom naar de tentoonstelling en ontdek zijn luchtkunst.
Een kunstenaar maakt een schilderij met verf of een beeld met klei, toch? Nou niet allemaal hoor! Kunstenaar Marinus Boezem werkt namelijk met een heel ander en bijzonder materiaal: lucht. Hoe dat werkt? Ontdek het zelf in het Kröller-Muller Museum!

Luchtkunst
Lucht is onzichtbaar maar Marinus Boezem wil het wel laten zien. Hij maakt lucht zichtbaar en voelbaar. Het onzichtbare zichtbaar maken; dat is wel heel tof! Marinus Boezem noemt zijn tekeningen en kunstwerken samen 'Shows'. Verwacht geen saaie tentoonstelling, maar loop samen IN de echte kunstwerken! 

Zelf aan de slag
Lucht is onzichtbaar, maar het lukt de kunstenaar toch om het zichtbaar te maken! Dit doet hij bijvoorbeeld met sop (water en lucht) of met een ventilator. Die materialen heben jullie vast ook wel thuis. Tirza en Noralie hebben het alvast even uitgeprobeerd. Lukt het jullie ook?Kidsproof Museum
Er is uiteraard nog veel meer te ontdekken in het Kröller-Muller museum! Het museum heeft een speciaal aanbod voor families met kinderen. Speel bijvoorbeeld het Museum Dobbelspel, lees de prentenboeken van Zwaan en haar vriendjes of ga op Blind-date met een kunstwerk.

Goed om te weten: een tijdslot reserveer je via de website van het museum. Een coronatoegangspas is niet nodig voor het museum, maar wel voor het restaurant binnen.

Ontdek alles over de tentoonstelling Marinus Boezem. Alle Shows en de rest van het Kröller-Muller Museum via de roze button.

Meer leuke uitjes voor de herfstvakantie vind je in de Herfstvakantie categorie van onze Uitagenda!

Kröller-Muller Museum

Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
Openingstijden Maandagen van 13 september t/m 25 oktober: 11.00-17.00 uur
Maandagen vanaf 1 november: gesloten
Dinsdag t/m zondag en feestdagen: 10.00-17.00 uur
Prijs Kinderen t/m 5 jaar: gratis
Kinderen 6 t/m 12 jaar: €5,55
Volwassenen: €11,10
Let op: je hebt ook een entreekaart nodig voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kunstwerken van Papier

Kunstwerken van Papier

Bekijk toffe papierkunstwerken tijdens Paper Art in CODA Apeldoorn: van kleine kunstwerken, objecten en sieraden tot levensgrote installaties. In het Atelier kan je ook zelf aan de slag. Wij namen al een kijkje en vonden het 100% Kidsproof!

Lees onze blog!