Boer & PretTerug naar het overzicht

Coole puzzeltochten over boerenpret boerderijen in Salland! Met je mobiel op pad of met de puzzelkaart.
Op de boerenpret boerderijen leer je het boerenleven goed kennen door het doen van coole puzzeltochten. Aan de hand van vragen op verschillende plekken op de boerderij leer je meer over het boerenleven. Wel zo handig om te weten waar je vlees, chocolademelk, ijs en eieren vandaan komen toch?!

De puzzeltochten kun je met je mobiel maken met allerlei leuke filmpjes. Als je geen mobiel bij de hand hebt, kun je ook bij de recepties van de boerderijen de puzzelkaart afhalen.

De locaties zijn:

Boerenfratsen bij de Flierefluiter! Op deze speelboerderij kun je de hele dag naar hartelust spelen, klimmen, zwemmen, ontdekken en van de dieren genieten. De geiten, schapen, pony's, koeien, bijen, cavia's, konijnen en vogels staan allemaal op je te wachten. Ook benieuwd naar het leven van de dieren op de boerderij?

Op boerderij de Rosahoeve wordt ambachtelijk boerenijs gemaakt met melk van eigen koeien. Kom je ook kijken hoe het ijs gemaakt wordt? Papa en mama kunnen op het terras plaatsnemen terwijl jij je ontdekkingstocht maakt. En als je klaar bent, kies je in de ijsvitrine uit 13, regelmatig wisselende smaken. Nergens smaakt het ijs zo vol en romig als op deze boerderij, dus kom gauw proeven! Op alle zondagen ben je van harte welkom.

Bij boerderij Overesch leven de varkens in luxe! Ben je ook benieuwd wat een varken eet, waarom hij zo van modder houdt, en wat biologisch nu betekent? Kom het dan een keertje ontdekken op deze boerederij! Papa en mama kunnen genieten van een kop koffie of thee op het terras, terwijl jij alles over de varkens gaat ontdekken. En hoe lief zijn de biggetjes!

Meer weten over deze boerenpret puzzeltochten? Klik dan op de roze websitebutton!

Nog meer speurtocht-inspiratie nodig? Bekijk dan ook eens de speurtocht "Word woudloper van Het Loo!"

Boer & Pret


Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie!

Zomervakantie!

Het is ZOMER en VAKANTIE! Heerlijk even een versnelling lager, maar er zullen ook momenten zijn waarop de kinderen zich vervelen. Gelukkig hebben wij heel veel inspiratie voor je in onze zomerse blogs!

Naar de blogs