Expeditie NEXT 2024Terug naar het overzicht

Nieuwsgierige kinderen van 6 tot 12 jaar opgelet: het festival Expeditie NEXT komt naar Zutphen!
Heb jij nieuwsgierige kinderen tussen de 6 en 12 jaar? Mooi! Kom dan in de meivakantie op woensdag 1 mei naar Expeditie NEXT in Zutphen: hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen tussen 6 en 12 jaar! Het festival is gericht op kinderen, maar
hun nieuwsgierige ouders en begeleiders zijn natuurlijk ook welkom.

Op expeditie

Professor Nova Next is speciaal uit de toekomst gereisd om jullie hulp te vragen bij een belangrijke missie. Alle kennis is kwijtgeraakt in de toekomst. Ga met Nova Next en haar vrienden op expeditie om alle kennis weer te verzamelen en in de Wetenschat te stoppen!

Dit is een gigantische klus. Daarom heeft Nova Next haar vrienden Sim Megabyte, Hannah Klaver, Sneek Stronk, Dokter Kyona, Zelp én Dexter Drop op expeditie meegenomen. Zij helpen kennis te verzamelen, zodat ze over honderd jaar op een nóg toffere planeet kunnen wonen. Helpen jouw kinderen Nova Next en haar vrienden om de toekomst wat mooier te maken?

Help mee!

Alle kinderen krijgen op Expeditie NEXT een Expeditiekaart. Hierop kun je Wetenschatmunten verzamelen, die je krijgt na het doen van een expeditie. Er zijn zes expedities in Zutphen uitgestippeld. Dit zijn spannende routes langs leuke opdrachten met wetenschappers.

Op Expeditie NEXT ontdekken jullie de hele dag wetenschap op allerlei manieren. Doe bijvoorbeeld mee aan de Grote Feit of Fabel Quiz met Klaas van Kruistum. Werk als mini-arts in een echte OK, leer waarom walvispoep goed is voor de biodiversiteit, speel met een robothond of bouw je eigen zeedijk met LEGO. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Gaan jullie het avontuur aan? Klik dan snel op de roze button voor meer informatie en tickets!

Tip: Neem een kijkje in de Uitagenda voor meer leuke uitjes en activiteiten in het voorjaar.

Expeditie NEXT


Zutphen
Openingstijden 1 mei 2024 van 11:00 tot 17:00 uur Prijs Gratis voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen (inclusief 2 drankjes). Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantiekampen 2024

Vakantiekampen 2024

Onze categorie 'Op kamp' staat bomvol leuke kampen. Voorproefje? We hebben een aantal toffe vakantiekampen verzameld, voor overdag of iets verder weg met overnachting.

6x leuke kampen