7x wandelen met kinderen in regio Arnhem

1 juni 2022
Wij zijn dol op leuke wandelingen maken met het gezin! En elk seizoen heeft zo zijn mooie dingen! We hebben 7 superleuke plekjes om te wandelen met kinderen in en om Arnhem op een rijtje gezet: in het bos, in een natuurgebied of in het park.
Wandelingen met kinderen in regio Arnhem
Een wandeling in het bos of ander natuurgebied is altijd zo fijn om met de kinderen te maken. En regio Arnhem heeft zoveel mooie gebieden om te wandelen. Hoe fijn om in het weekend of op een vrije middag een boswandeling te maken met de kinderen? En wist je dat er vaak ook van alles te beleven is in de bossen, zoals speuren naar kabouters, een speurtocht met opdrachten en nog veel meer? Wij hebben leuke kindvriendelijke wandelingen en wandelroutes met kinderen voor je verzameld.

1. Nationaal Park Veluwezoom


Je kunt vanuit Nationaal Park Veluwezoom heerlijke wandelingen maken. Zo is er bijvoorbeeld een buggy-route met onderweg leuke OERRR-opdrachten voor de kids.

2. Uiterwaardpark Meinerswijk


Uiterwaardpark Meinerswijk is een heerlijke plek in Arnhem. Hier krijg je echt het gevoel dat je in een heel andere wereld bent. Lekker over de rotsen klimmen of avonturier spelen op een van de bunkers.

3. Sonsbeek


Park Sonsbeek mag natuurlijk niet ontbreken in ons overzicht! Heerlijk park om met het hele gezin te gaan lopen. De paden zijn helemaal buggyproof al is het soms flink duwen.

4. Kabouterpad Renkum 


Voor de kleintjes onder ons is een boswandeling vaak lang en saai. Maar je kunt dit aantrekkelijker maken door het kabouterpad in Renkums Beekdal te lopen. Bij het bezoekerscentrum krijgen ze een echte puntmuts en gevulde knapzak mee. Superleuk!


5. Het Nationale Park De Hoge Veluwe


In het Nationale Park De Hoge Veluwe valt van alles te beleven. Je kunt zwijnen spotten, verschillende speurtochten lopen of ga met z'n allen het park per witte fiets ontdekken.

6. Landgoed Mariëndaal


Wandelen op Landgoed Mariendaal is een ideale uitvalsbasis voor een middagje natuur. Via de website van Hoeve klein Mariëndaal kun je leuke routes downloaden.

7. Landerij de Park


Vanaf Landerij De Park kun je 'Ommetje De Park' lopen. De wandeling van 3,5 kilometer begint en eindigt bij Landerij De Park en gaat door het deelgebied De Park van Park Lingezegen.

Hele fijne wandeling!

Lieve groetjes, Esther