9x coronaproof trakteren

10 januari 2022
Mag jouw kind op school of het kinderdagverblijf trakteren? Grote kans dat je nu alleen voorverpakte traktaties mag uitdelen. Geen idee wat je nu moet maken? Wij hebben 9 coronaproof traktaties voor je op een rijtje gezet. Makkelijk en snel, maar zeker niet minder leuk!
9x coronaproof trakteren
Dit jaar geen zelfgemaakte traktaties... Stiekem zijn we wel blij dat we dit jaar geen uren aan het knutselen en bakken zijn. Gelukkig zijn er nog steeds heel veel leuke traktaties te bedenken die coronaproof zijn. In een mum van tijd geef je het voorverpakte lekkers een persoonijke twist. Zeker weten dat jouw zoon of dochter dit net zo leuk vindt!



Wikkelen maar
Online kan je heel veel (gratis) printables vinden van diverse soorten wikkels. Uitprinten, uitknippen en wikkelen maar. Voor een klein bedrag kan je ze ook persoonlijk maken met de naam en leeftijd van jouw kind. In bijna elk thema is wel iets te vinden. Leuk voor knijpfruit, klein zakje chips of popcorn.



Inpakken en weggeven
Voor stoere kids pak je een voorverpakte reep ontbijtkoek in met zwart pakpapier. Teken er vervolgens een stippellijn op met een witte krijtstift en plak er een klein autootje op. Of maak een grappig monstertje van een drinkpakje, gekleurd papier, stickers, veertjes, stiften en wiebelogen. Ook leuk: pak een (muesli)reepje of doosje rozijnen in met een vrolijk papiertje. Met slagerstouw bind je daar een dier op vast en klaar is jouw jungle traktatie!



Wel zo gezond
Met bananen zijn heel veel traktaties te bedenken. Wat dacht je van deze dansende banaan? Je maakt hem heel makkelijk met een cupcake vormpje en wat stiften. Of plak met eetbare lijm wat fondant op een appel voor een gezonde emoji traktatie. De appel kan in de klas gewassen worden, zodat de traktatie binnen de richtlijnen van school past.



Voor juf en meester
Met mini-tony’s chocolonely, een leuk kaartje en een theezakje maak je een lekker zakje voor de juf of meester. Of koop bij de supermarkt een kant-en-klare mug cake mix. Verpak deze in een leuke mok, zodat ze zelf een lekker taartje kunnen maken. Als dat geen feestje is!


Veel plezier met trakteren!

Lieve groetjes,
Esther
PS. Ben je nog op zoek naar een leuk kinderfeestje? Je vindt heel veel inspiratie in onze kinderfeestjes categorie! Lukt het nu even niet vanwege de lockdown, dan heb je alvast wat ideetjes opgedaan!