De favoriete uitjes van Kidsproof blogger Nicoline

16 april 2022
Kidsproof blogger Nicoline gaat met haar man en 2 kinderen er graag op uit in de regio Arnhem/Nijmegen! We hebben haar gevraagd of ze hun favoriete gezinsuitjes met ons wilde delen! En dat zijn er heel wat, want er is zoveel leuks te beleven in onze regio. Nieuwsgierig? Lees gauw verder!
De favoriete uitjes van....Kidsproof blogger Nicoline

Wat is je favoriete speelplek?

De speeltuin bij de Kroon in de wijk de laar oost. Leuke spelelementen en een kinderboerderij. Hier kwamen wij al toen de kids baby waren. En nog steeds een favo plekje. Nu kunnen ze zelf overal op klimmen en klauteren.
Bij Stadsboerderij de Korenmaat met speeltuin en wandelgebied en de dag afsluiten met een ijsje zijn ook mooie herinneringen gemaakt. Een leuke grotere speeltuin voor een dag uit is Buitenspeeltuin de Leemkuil in Nijmegen.

Speeltuin bij de Kroon

Wat is jullie favoriete restaurant?

Restaurant Roadhouse in Oosterbeek moet je zeker een keer heen met de kids. Een steakhouse met een speeltuin buiten en een speelhal en zelfs bioscoop binnen. De kids krijgen een armbandje met pieper mee zodat ze zelf naar ‘’boven’’ komen wanneer het eten gereed is. Wokken vinden onze kids ook geweldig. Zelf kiezen wat en hoeveel je van iets eet en vooral veel lopen langs het buffet. Favo woks in de buurt zijn 7continenten in Ede, Atlantis in Arnhem (wijk Elderveld) en Fine Food Village in Elst.

Waar ga je graag lunchen?

Bij lekker weer een tosti eten bij Landerij de Park in Elst. Bij slecht weer een borrelplankje nemen bij Intratuin Elst of Duiven. Leuk voor de kids maar zeker ook leuk voor de ouders. Bij lekker weer vinden we het ook leuk om de tas te vullen met lekkernijen, een fles sap, een schepje, een emmertje en een kleedje en samen te picknicken bij de Rijkerswoerdse Plassen. Picknicken doen we trouwens ook regelmatig in de eigen tuin. Succes verzekerd en ze eten meer dan normaal.

Rijkerswoerdse Plassen

Wat doen jullie graag in het weekend?

Fietsen rondom de Rijkerswoerde Plassen en fruit halen en ter plekke opeten bij de Fruitben. Voor de kids is daar ook een trampoline en een zandbak. Lekker uitwaaien in de natuur doen we op de Posbank en een bezoek aan de ocean of vlindertuin in Burgers' Zoo is ook prachtig.

Posbank

Kinderfeestje aanraders

We zijn nog niet zo veel uit geweest met een kinderfeestje. Thuisfeestjes met een thema hebben het hier tot nu toe altijd goed gedaan. Een eigen piratenspeurtocht uitzetten en eindigen bij kinderboerderij de Kroon was fantastisch (kinderboerderij en leuke speeltuin met de kabelbaan als favoriet). Maar we hebben ook ervaring met een goochelaar aan huis en iemand die goed kan schminken. Ook beide topfeestjes. Voor de oudere kids was pizza eten met een film op de beamer ook super geslaagd. Uit is Ballorig en Jumpsquare Arnhem helemaal hot. Iets verder weg maar ook leuk door de combinatie van activiteiten is The Maxx in Veenendaal. Hier kun je karten, trampoline springen, lasergamen en glow in the dark midgetgolfen.

Tips voor een druilige dag

Niet te vaak, maar wel heel leuk is een bioscoopbezoek in Pathe Nijmegen. Als gezin genieten van een animatiefilm met een grote bak popcorn. De laatste film die we gezien hebben is Sing 2. Echt een aanrader!

Pathé Nijmegen


Het Nederlands Watermuseum in Arnhem is bij onze kids ook favoriet. Lekker op veel knopjes drukken en nog leerzaam ook.

Wat is volgens jou een absoluut pareltje?

Een heerlijke middag beleef je bij Speeltuin Doornenburg (leuk voor groot en klein!) met een wandeling naar kasteel Doornenburg. Echt een prachtige plek. De weg er naar toe over de Dijk is al mooi.

Heb je nog andere toffe tips?

Bij mooi weer maken wij regelmatig een bezoekje aan een landwinkel. Kijken waar melk vandaan komt en hoe appels groeien. In de winkel een droog worstje, een fles appelsap en een bakje aardbeien kopen en daar ter plekke opeten aan een picknicktafel is voor ons als gezin een heerlijk middaguitje. Tips zijn boerderijwinkel de Fruitben, Streekwinkel de Lingegaerdt in Elst en landwinkel IJsseloord in Arnhem. Ook erg leuk is een bloemenpluktuin waar je zelf een bosje bloemen kunt knippen (bijvoorbeeld bij Kwekerij en Tuin de Boschhoeve in Wolfheze) en het blote voetenpad bij Sfeer van Willems in Wijchen.

Sfeer van Willems


Dit waren de favoriete tips van Nicoline. Wil je nog meer leuke tips in de regio ontdekken? Bekijk dan ook eens onze Eropuit rubriek voor leuke uitjes met kinderen.