17x leuke HERFSTVAKANTIE tips in en om Arnhem

20 oktober 2021
Bijna herfstvakantie! In en om Arnhem zijn er zoveel leuke activiteiten. Dus zoek je nog inspiratie om er lekker op uit te gaan met de kinderen? Ik heb alvast een aantal hele toffe herfstuitjes voor je verzameld. Veel plezier met kiezen!
17x herfstvakatie uitjes in en om Arnhem

Nieuw: Magie in het park
Beleef een magische wandeling tijdens De Grote Schijn! Fluisterende bomen, mysterieuze lichtprojecties en betoverende klanken...achter iedere struik een verrassing! Ervaar deze show in park Zypendaal, 21 t/m 31 oktober.
Moet je heen!Workshop superpower maken
Dit jaar staat het Sprookjesfestival bij Museum Bronbeek in het teken van superkrachten. Buiten in de tent kunnen kinderen aan de slag met edelstenen die ze omtoveren in een prachtige talisman in hun eigen favoriete kleuren. Hoe mooi!
Creatieve sprookjesactiviteit
Sprookjes in het theater
In de herfstvakantie wordt Arnhem omgetoverd tot sprookjesstad! In Musis & Stadstheater Arnhem kun je met je gezin genieten van sprookjesachtige voorstellingen zoals Hans en Griet (7+), Belle en het Beest (4+) en meer.
Bestel tijdig je ticketsAmbachtenroute
Deze interactieve route in het Nederlands Openluchtmuseum brengt je langs twaalf bijzondere plekken. En hoe leuk, kinderen kunnen zelf een papiermolentje of weefgetouw maken, een hennaband tekenen en veel meer!
Ontdek de ambachten!Focus Junior
Met Cinekid on Tour en kinderfilms in het kader van het Sprookjesfestival, is er in de herfstvakantie van alles te beleven bij Focus Filmtheater! En wat dacht je van een green screen workshop of de traditionele griezelavond? Superleuk!
Nu nog even kiezenKasteeluitje in de herfst
Op kasteel Doorwerth hoeft niemand zich te vervelen. Van meedoen met de ridderproef, een magische test halen bij professor Bombasticus, appelspeurtocht tot het ontmoeten van oude kasteelbewoners. Voor ieder wat wils!
Bekijk alle activiteitenFamilievoorstellingen
Theater a/d Rijn = mooi jeugdtheater in de vakantie! Een feest om te janken (4+) over de ellende veroorzaakt door verlanglijstjes en Het Prinsensprookje (6+) over Harrie op zoek naar De Liefde, incl. zwaardgevecht & kus. Benieuwd?
Reserveer alvast je tickets Herfst op Rosendael
Op kasteel Rosendael is er weer van alles te beleven deze vakantie. Word Prins of Prinses, Ontmoet kasteelbewoners en ontdek het kasteel of ga Speuren & Spelen met de Beleef! Plattegrond in park Rosendael.
Kasteelactiviteiten Museumkidsweek
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum. Ontdek op Museumkids wat er in jouw buurt te doen is. Ga deze herfstvakantie naar een museum en win mooie prijzen!
Ontdek alle activiteiten

Natuurwerkdag: Doe mee!
Samen met het gezin, vriendjes óf zelfs de hele klas aan de slag in de natuur; fruitbomen snoeien, bomen planten, takkenril maken, wilgen knotten... zoek een leuk klusje bij jou in de buurt en doe mee! Leuk én goed voor de natuur. Waar gaan jullie aan de slag? 

Een placemat maken
Eten wordt een feestje met een zelfgemaakt placemat! Van dinsdag t/m zaterdag kunnen kinderen er gratis een maken bij Kids Foodstore in Arnhem. Neem zelf ondertussen even een kijkje in deze gloednieuwe mooie winkel!
Maak een feestje van eten Op ontdekkingstocht
Kennen jullie het prachtige huis Zypendaal al? Kidsproofblogger Nicoline is er onlangs geweest met haar gezin. Ze deden een speurtocht en ontdekten zo hoe de rijke mensen hier vroeger leefden. Ervaar het zelf op 24 en 31 oktober. Lees de leuke blog Iets verder weg, maar zó leuk!

Duik in de geschiedenis!
In de herfstvakantie zijn er in het Marechausseemuseum allerlei activiteiten die passen bij de Maand van de Geschiedenis. Speel samen het spel Sprong van vrijheid, maak een parachute voor een speelgoedsoldaat en meer! Daar wil ik heenVoor alle avonturiers
Deze vakantie is er volop actie bij het Nationaal Militair Museum! Jezelf camoufleren en daarna lasergamen in de Battle-zone, de uitdaging aangaan in de escaperoom Bunker 83, alles ontdekken in Xplore en rijden in een legervoertuig.
Op missie bij het NMM 24x culturele uitjes in NL
In vogelvlucht over Nederland vliegen, oog in oog staan met dino's of lasergamen in een Battle-zone. Tijd voor actie deze (herfst)vakantie! Wij hebben 24 actieve, culturele uitjes voor je verzameld. Deze toffe herfstuitjes zijn wel een stukje verder rijden, maar zó de moeite waard! Welke is jullie favoriet?
Bekijk ze allemaal!


 
19x doen in de herfst
De herfst is hét seizoen om met kinderen de natuur in te gaan. De grond ligt vol met kastanjes, oranje bladeren en andere herfstschatten: perfect voor kleine verzamelaars. Wil je liever knus binnen blijven, check dan ook onze thuistips.
Buiten- en binnentips21x Halloween activiteiten
Ieks, er ligt opeens een grote nepspin in het keukenkastje! Pas maar op, want met deze Halloween activiteiten voor kinderen komt er een spooky sfeertje in huis. Van een spooktocht door het huis tot een monstertaart maken en nog veel meer!
Griezel je mee?Fijne vakantie!
Liefs, Esther