Gezellige kerstmarkten en andere leuke winteruitjes

6 december 2019
Winterse taferelen, veel lichtjes, kerstmarkten, knisperende vuurtjes, kerstworkshops en ijsbanen. In deze laatste maand van het jaar zijn er zoveel leuke uitjes voor de hele familie om in de kerststemming te komen!
Inmiddels zie je overal de kerstbomen in huis verschijnen en worden de straten voorzien van extra lichtjes...nog even en dan is het Kerst. En wat zijn er, voor het zover is, veel leuke uitjes voor het hele gezin waarbij je al lekker in de kerststemming komt.

Kerstmarkten

In deze tijd van het jaar zijn er op diverse plekjes in en om Arnhem weer leuke kerstmarkten waar je nog even die leuke kerstcadeautjes of kerstversiering kunt kopen. Geniet van de kerstsfeer, leuke kinderactiviteiten en lekkere hapjes en drankjes. Wat dacht je van Kerst op Zypendaal of de kerst- en Wildfair op Kasteel Doorwerth? Of wat dacht je van de kerstfair in Schuytgraaf of de kerstmarkt in Schaarsbergen? Kijk voor meer info over al deze kerstmarkten in onze uitagenda.

Kerst sterren

Lichtjes

Niets zo mooi als al die lichtjes in deze mooie december maand. Hoe leuk dat er zelfs leuke activiteiten zijn die zich richten speciaal op al die lichtjes. Zo is er de lichtjestocht in Zevenaar. En Joris' Kerstboom staat te pronken op het Jansplein in Arnhem en daarin kun je iemand in het bijzonder in het licht zetten. En bij je wel eens bij Huissen in kaarslicht geweest? Met kerstfair, levende kerststal en vooral veel lichtjes en gezelligheid.

Kerstworkshops

Ben je dol op lekker creatief bezig zijn? En vind je het leuk om deel te nemen aan een leuke kerstworkshop? In tuincentra kun je een kerstbal versieren, een adventskalender maken of een kerstboompje versieren. Ook kun je bij Studio26 bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop Muziek op schoot, Meer info over de data en inhoud van de workshops.

Schaatsen

Zodra het december is, kriebelt het hier weer om de ijzers onder te binden. Bij Triavium in Nijmegen kun je op diverse banen je schaatskunsten vertonen. Je hebt vast al wel eens gehoord van Winterfestijn Overbetuwe? Elk jaar verrijst in Elst een toffe ijsbaan waar je je schaatskunsten kunt vertonen. Of ga lekker schaatsen in Duiven op de gezellige GABA ijsbaan. En er zijn ook regelmatig leuke extra activiteiten. Tijdens het Landleven Winter evenement in Nederlands Openluchtmuseum op 13,14 en 15 december kun je genieten van een superleuk winters uitje; schaatsen, sleeën, marshmallows roosteren, broodje bakken en nog veel meer.

Kersttakken twee jongens

Lekker een dagje thuis

Naast al die leuke uitjes is het ook lekker om af en toe lekker thuis te blijven. Knutselen, een spelletje spelen of een leuk recept uitproberen. In onze DIY rubriek verzamelen we leuke tips die je met de kids thuis kunt doen. Check ook deze 10 Kerst knutsel ideeën eens.

Heel veel kerstplezier!
Liefs, Esther