Zo’n tof uitje: Light Nights AquaLuna bij Ouwehands Dierenpark Rhenen

31 oktober 2022
Dit najaar kun je Light Nights AquaLuna bij Ouwehands Dierenpark Rhenen komen bewonderen. Onze Kidsproof reporters gingen op stap in deze dierentuin en lieten zich meevoeren door het magisch lichtspektakel. Nieuwsgierig geworden? Lees hieronder wat ze ervan vonden.
Light Nights Aqualuna in Ouwehands Dierenpark Rhenen
Onze kinderen zijn gek op dieren en ieder uitje naar een dierentuin wordt altijd met veel enthousiasme ontvangen. En hoe tof is het om een dierentuin in deze periode ook 's avonds te bezoeken! Bij Ouwehands Dierenpark Rhenen kan dat. Van eind oktober t/m 7 januari kun je hier Light Nights AquaLuna ontdekken. Vol verwachting gaan we in de namiddag op pad.

Bij de ingang zien we al metershoge kunstwerken van de waterwereld staan. Een reuze octopus, die je écht niet kan missen, wordt enthousiast bewonderd door de kids. Bij de balie halen we een plattegrond met het dag- en avond programma (deze kun je ook online op hun website zien), maar voordat het donker wordt willen we graag nog een paar dieren zien voordat ze gaan eten en slapen. Als eerste worden de tijger en de giraffen gespot. Wat kan je ze van dichtbij zien!

Snel lopen we verder naar Pandasia, waar de reuzenpanda’s verblijven en hopen nog een  glimp van het jong Fang Xing te zien, voordat hij eind dit jaar naar China vertrekt. Wat een geluk, hij ligt prinsheerlijk te slapen in zijn verblijf!Om de hoek is de Blue Lagoon, waar de zeeleeuwen verblijven. Tijdens deze spetterende familieshow kom je veel te weten over deze bijzondere dieren. Weet jij wat het verschil is tussen zeeleeuwen en zeehonden?

Rond etenstijd besluiten we om een hapje te gaan eten bij het Jungle restaurant. Er is een groot assortiment van verse producten, gezonde salades, smoothies, kindermenu’s en heerlijke zelfgemaakte soepen. De erwtensoep is een aanrader!

Ondertussen is het donker geworden en lopen we verder. Via de Light Nights AquaLuna plattegrond wandelen we langs de dieren en de verlichte lichtkunstwerken. Wat zijn deze prachtig en kleurrijk! We spotten metershoge kwallen, waterschildpadden, pinguïns, draken en nog veel meer. We raken niet uitgekeken. De reusachtige haai, waar je doorheen kan lopen is favoriet bij de kinderen.Inmiddels staan we vlakbij RavotAapia, de binnenspeeltuin waar de reporters toch écht even willen klauteren, glijden en spelen. Ook binnen treffen we schattige verlichte reuzeneenden waar je boven en langs kunt klimmen. Terwijl zij lekker spelen, bestellen wij iets te drinken. De latte machiato met chocolade krullen is heerlijk!

Tijdens de verlichte looproute kom je verschillende entertainment tegen en kan je kiezen om een kijkje te nemen bij de muzikale familieshow van Bamboo Bill, de adembenemende dansvoorstelling Dance of the Ocean op het Jungle plein of Black Light Blubber. Het poppenkastverhaal over de avonturen van Vin en Schub (langs de verlichte route staat een podium tussen de olifanten en de Bonobo’s).Aan het einde van de route staat een verlichte boom, The Source of Life. De kinderen zijn daar niet weg te slaan! Hoe harder je stampt op het object, hoe meer licht de boom geeft. Prachtig om te zien en zelfs volwassenen proberen zo hard mogelijk te stampen.

Wat valt er tijdens dit bijzondere familie uitje veel te zien! Wat de reporters het leukst vonden? De metershoge haai, de Blacklight Light Blubber, de reuzenpanda’s en de verlichte boom. Light Nights AquaLuna is een prachtig lichtspektakel waar je je ogen uit kijkt en niet snel vergeet!  Goed om te weten
Light Nights AquaLuna is t/m 7 januari 2023 te zien en geschikt voor jong en oud. In de maanden november en december zijn zijn ze op vrijdag- en zaterdagavond geopend en in de vakanties elke avond. De dierentuin is elke dag geopend van 09.30 tot 18.00 uur. Om 18.30 start Light Nights AquaLuna. Je kan zowel tickets kopen alleen voor het lichtspektakel als een combi-ticket voor de hele dag. Tip: koop alvast je ticket online, dan hoef je niet in de rij staan

Het dag- en avondprogramma met de actuele tijden van de shows, entertainment en dierenpraatjes vind je online. Omdat er zoveel te zien en te doen is, is het handig om een globale planning te maken, mocht je dit handig vinden. De plattegrond van het park is zowel bij de kassa als online te vinden.

Ga je ook naar Ouwehands Dierenpark Rhenen? Laat ons weten hoe het was via amersfoort@kidsproof.nl of tag ons op instagram!

Veel plezier!

Naar de website