MEIVAKANTIE: 16x leuke uitjes in en om Arnhem

22 april 2022
Yes, twee weken meivakantie! En wat is er weer superveel te beleven in onze regio. Bekijk alvast onze toffe tips voor leuke uitjes die we voor je verzameld hebben. Fijne vakantie!
16x meivakantie uitjes in en om Arnhem

Hoe vrij ben jij?

Dit thema staat centraal in het Nederlands Openluchtmuseum. Op allerlei locaties in het museumpark kom je erachter wat vrijheid betekent voor mensen van vroeger én nu. Ook op het Kindererf is er weer van alles te beleven.
Leuk familie-uitjeProfessor Bombasticus

Professor Bombasticus komt 29 april op bezoek in kasteel Rosendael. (Heb je dit gemist? Op 3 mei komt hij ook nog naar kasteel Doorwerth). Hij maakt een speciale toverdrank en kinderen kunnen hem daarmee helpen. Volg het spoor van schelpen door het park en kraak een geheime code. Nieuwsgierig? Reserveer je kaartjesNaar het theater!

Zin in een middagje genieten in Musis & Stadstheater Arnhem? Er zijn 4 mooie voorstellingen te bewonderen: Supernormaal, Dromenblazers, Anders is een hele normaal Zweedse voornaam en Hotel Hierwaardaar. Mis ze niet!
Reserveer je ticketsSpeuren op het landgoed

Wist je dat vroeger een koning een paleisje bezat op het landgoed bij Museum Bronbeek? Je kunt hier nu o.a. ezeltjes vinden en in het wandelbos verstoppertje spelen. Doe ook de gratis speurtocht en vind samen alle letters!
Daar wil ik meer over wetenFocus junior

In de meivakantie zijn er bij Focus Filmtheater weer veel toffe kinderfilms te zien. O.a. de mooie animatiefilm Encanto (6+) en Waar is Anne Frank? (9+). Extra tip: pannenkoek versieren (en natuurlijk opeten!) in het restaurant.
Film en pannenkoekDoe de ridderproef!

Ridder Corneel woont al jaren op kasteel Doorwerth. Hij wordt al een dagje ouder en kan wel wat hulp gebruiken. Wil jouw kind hem helpen en een echte ridder worden? Kom dan naar het kasteel en doe de ridderproef. Cool!
Reserveer alvast je kaartjesLentespeurtocht in de natuur

Naar buiten om de lente te ontdekken? Bezoekerscentrum Veluwezoom heeft hiervoor een toffe speurtocht voor gezinnen waarbij je op pad gaat met een tas vol spullen. Fluit als een verliefde vogel, zoek kleuren en nog veel meer! Op pad met de speurtasAlle ballen verzamelen

Zijn jullie klaar om elkaar te verslaan met een potje indoor JEU de boules? Ga in de meivakantie naar JEU de boules bar Arnhem! Tussendoor kun je genieten van een lekker hapje en drankje. Ook leuk om hier een kinderfeestje te vieren. Reserveer vooraf je baanOntbijten als een Koning(in)

Het WAAR Kindercafé is terug van weggeweest! Als voorproefje op het grote oranjefeest is er op zondag 24 april een extra feestelijke ochtend met een koninklijk ontbijtbuffet en kunnen kinderen hun eigen kroon versieren.
Reserveer vooraf je plekjes!Moederdag cadeautip

Mama's, even niet kijken en lezen; berichtje voor de papa's en kinderen. Geef je moeder een bloemetje voor Moederdag en maak er heel makkelijk zelf een tof vaasje bij. Wedden dat ze hier superblij mee zal zijn!
Creatief voor mama

17x oranje recepten

Met deze 17 oranje recepten voor Koningsdag wordt het een extra feestelijke dag. En hoe leuk om samen met je kinderen in de keuken te staan en zelf deze oranje lekkernijen te maken! Smakelijk oranjefeestje!
Koningsdag lekkernijen De favoriete uitjes van...

...Kidsproof blogger Nicoline! Ze gaat met haar man en 2 kinderen er graag op uit in de regio! We hebben haar gevraagd of ze hun favoriete gezinsuitjes met ons wilde delen! En dat zijn er heel wat, want er is zoveel leuks te beleven. Lees de blogDeze tips mag je ook niet missen!


Een HOOP activiteiten

In de meivakantie kom je een HOOP te weten over de poepwereld van de dieren in DierenPark Amersfoort tijdens Poep & ZOO. Doe de gratis Poep-speurtocht langs de bewoners van het park, ontdek het poeplaboratorium, kom achter grappige schijtfeitjes en meer! Kijken, ruiken en ontdekken!10x uitkijktorens

In de meest gekke vormen en vooral súperhoog... Het is even flink klimmen, maar vanaf deze uitkijktorens in Nederland (waarvan twee in regio Arnhem) heb je een prachtig uitzicht over het Nederlandse landschap. Vergeet niet je hoogtevrees thuis te laten! Beklim ze allemaalNationale Kinderherdenking

Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, laat de oorlog in Oekraïne zien. Sta samen met je kinderen stil bij vrijheid tijdens de Nationale Kinderherdenking op 4 mei, live uitgezonden vanuit Madurodam. In aanloop zijn er podcasts en video's. Stilstaan bij vrijheidIn gesprek met je kind

Op 4 en 5 mei staan we stil bij oorlog en vrijheid. Hoe praat je met je kind over deze twee belangrijke onderwerpen? Ga in gesprek over Dodenherdenking en Bevrijdingsdag met de Kidsproof Kletspraat 4 & 5 mei.
Download de vragenFijne vakantie!

Liefs, Esther