Kidsproof blogTerug

Ontdek de natuur rondom huis met leuke doe-opdrachten

20 maart
Nu de scholen gesloten zijn vanwege het coronavirus, heeft Natuurcentrum Arnhem leuke doe-opdrachten in de buitenlucht voor kinderen op een rijtje gezet.
De natuuropdrachten kunnen allemaal in de tuin, balkon of rondom het huis gedaan worden en duren ongeveer 15 minuten. De opdrachten zijn onderdeel van de leskist Even d’r Uit! die Natuurcentrum Arnhem ontwikkelde voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Hieronder zie je 5 opdrachten met een verschillend thema:

1. Natuur


Zoek 5 verschillende insecten. Zoek via ‘Google Afbeelding’ een zoekkaart voor Kriebelbeestjes op. Kijk op de zoekkaart welke beestjes je hebt gevonden. Laat ze daarna weer vrij.


2. Rekenen


Ga op zoek naar takken van verschillende lengtes. Lange takken zijn 100. Middelgrote takken zijn 10. En kleine takken zijn 1. Welke aantallen kan je maken?


3. Taal


Zoek in je tuin iets dat begint met de eerste letter van je voornaam (of die van je vader, moeder, broertje, zusje).

4. Voorbereidend Rekenen


Zoek in je tuin naar iets dat rond is. Zie je ook iets dat vierkant is? Of een driehoek?

5. Vakgebied Creatief/Tekenen


Zoek in je tuin naar iets in je lievelingskleur. Teken het na. Je kunt je tekening op de facebookpagina van Natuurcentrum Arnhem zetten!

Elke week in deze periode van thuis blijven vanwege het coronavirus vind je nieuwe weekopdrachten op de website van Natuurcentrum Arnhem. Ook vind je onder het 'kopje kids' leuke kleurplaten om te downloaden en filmpjes met dierenweetjes.

Veel leerplezier in de buitenlucht!