Zomerse gezinsuitjes op de Veluwe

5 juli 2021
Wow, wat heeft de Veluwe toch ontzéttend veel supertoffe uitjes voor het hele gezin! Zowel in de verschillende steden als in de prachtige natuur is er van alles te beleven. Van actieve uitjes tot dierenuitjes, superhip of juist lekker nostalgisch... Wij delen hier 17 superleuke tips!
Zomerse gezinsuitjes op de Veluwe

Indoor experience 

Op bezoek bij Mondriaan
Piet Mondriaan is een beroemde kunstenaar. In het Mondriaanhuis kom je van alles over hem te weten. Ontdek het museum door te speuren naar verborgen puzzelstukken, word zelf kunstenaar of doe mee met een workshop deze zomer.
Ga mee ontdekken



Op avontuur bij SchatEiland
Ga deze zomer op piratenavontuur in de supergrote indoorspeeltuin van SchatEiland Zeumeren! Kinderen kunnen klimmen, klauteren en balanceren als een echte piraat. Ook is er op het buitenterrein veel te beleven.
Naar het avonturenparadijs



Voor de energiebommetjes
Zoek je op een warme dag een uitje met airco? Laat de kinderen dan lekker jumpen en hun jumpskills oefenen bij Jumpsquare Arnhem! Er zijn verschillende zones, voor ieder wat wils. Reserveer vooraf een jumpsessie!
Jump, jump!



Bowlen en jeu de boules
Is het deze zomer regenachtig? Kom dan gezellig een middagje bowlen of een hole in one slaan op het mini midgetgolf circuit bij Bowlingcentrum Groeneveld. Sinds kort waan je je in Frankrijk met de nieuwe jeu de boules banen.
Een dagje binnen pret



Spetteren & Afkoelen

Zwemmen in de openlucht
Het Boschbad in Apeldoorn is het grootste openluchtbad van Nederland! Je vindt hier 3 verwarmde baden, glijbanen, spetterende waterspeeltuin, springkussen en speeltuinen. Extra leuk: een potje midgetgolf zit ook nog bij je kaartje in!
Spetterpret



Supersnelle glijbaan
Aquacentrum Malkander heeft alles: een wedstrijdbad, instructiebad, recreatiebad, peuterbad, whirlpool én een buitenbad. Ook zoef je hier van de snelste waterglijbaan van Apeldoorn! Je kunt hier bovendien toffe feestjes vieren.
Wie is het snelste?



Voor echte dierenvriendjes

Slaapfeestje tussen de apen
De Apenheul viert haar 50ste verjaardag met een slaapfeestje! Kom in je pyjama naar de Zomeravonden en leer alles over slapende apen. En bij een slaapfeestje hoort natuurlijk ook een silent disco en een gave avondshow!
Kom je ook?



Met een ezel op pad
De Koperen Ezel in Epe is een kinderboerderij met ruim 40 ezels en andere dieren, een binnen- en buitenspeeltuin en een pannenkoeken-boerderij. Tip: bestel een picknickpakket en maak eens een ezelwandeling.
Ezeltastisch dagje uit



Hele dag plezier
Dieren knuffelen, speeltuinen, midgetgolf, waterfietsen en nog veel meer! Bij Kinderparadijs Malkenschoten kunnen de kinderen zich de hele dag vermaken! In het weekend geniet je ook van de vrolijke theatershow van Binky.
Kinderparadijs in Apeldoorn



Zomer tussen de dieren
Ga op reis en kom deze zomer klimmen, klauteren en leren tussen de dieren bij DierenPark Amersfoort. Tijdens de Zomeravonden is het park langer open, geniet je van livemuziek, silent disco en zijn er foodtrucks met wereldgerechten.
Naar de zomeractiviteiten



Buiten op avontuur

Zomer vol wateractiviteiten
Bij het Nederlands Watermuseum kunnen kinderen met een emmer en schepnetje watermonsters vangen. Voor echte speurneuzen is er de Waterinspecteur speurtocht langs waterpunten in park Sonsbeek.
Een spetterend gezinsuitje



Speurtochten in de natuur
Ga met je gezin op pad met de gave speurtochten van Bezoekerscentrum Veluwezoom. Zo is er voor kinderen van 4 tot 7 jaar de BZZZ speurtocht waarin ze o.a. kennis maken met de wilde bij. Nieuwsgierig naar alle speurtochten?
Lees gauw verder



Voor boswachters in spé
Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar heeft Bungalowpark Hoenderloo, in samenwerking met IVN, een toffe Ranger Route ontwikkeld. Ga op pad met de ranger-rugzak en voer onderweg de stoere opdrachten en spelletjes uit!
Ontdek de Veluwe



Belevenis in het groen
Er is van alles te beleven in Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn. Beklim de 26 meter hoge uitkijktoren, heerlijk uitrazen op de veelzijdige speelweide, lekker struinen door het bos of ga speurneuzen met de nieuwe GPS app van IVN.
Ontdek het stadspark



Doe eens een dagje... 

Amersfoort
Deze bruisende keistad ligt lekker centraal in Nederland. Er is veel te beleven: een geweldig dierenpark, stoere musea een historisch centrum en veel natuur!
Dagje Keistad

Apeldoorn
Apeldoorn is ontzettend veelzijdig: ga de natuur in of kies voor een dagje cultuur. Liever een actief uitje of chillen bij het water? Het kan allemaal in en om Apeldoorn.
Bekijk onze tips

Arnhem
Wist je dat er in Arnhem en omgeving altijd zoveel leuks te beleven is? Van een dagje museum of kasteel tot activiteiten in de natuur en genieten op leuke speelplekken.
Kies je uitje

Heel veel plezier met alle toffe gezinsuitjes op de Veluwe!