Gezonde quinoa-repenTerug naar het overzicht

maandag 1 januari
Zin in een lekker tussendoortje? Dit recept is gluten-, zuivel- en suikervrij te maken!
Ingrediënten:
  • 90 gram havermout (evt. glutenvrij)
  • 35 gram zonnebloempitten
  • 35 gram gehakte amandelen
  • 30 gram kokosrasp
  • 30 gram gepofte quinoa (is kant-en-klaar te koop)
  • 10 gram lijnzaad
  • 30 gram rozijnen of goji bessen
  • 3 eetlepels cacao-nibs
  • 180 gram roomboter of kokosolie
  • 3 eetlepels (biologische) honing
  • 2 eetlepels (suikervrije) appelstroop

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de havermout met de zonnebloempitten en gehakte amandelen op een bakplaat en laat 5 tot 7 minuten roosteren in de oven. Schep af en toe om. Laat afkoelen. 

Verwarm de roomboter of kokosolie samen met de honing en de appelstroop in een pan, op laag vuur, en roer tot de boter is gesmolten. Meng intussen alle overige ingrediënten in een ruime kom. Giet het boter-honing-appelstroop mengsel er overheen en roer het goed door elkaar. 

Bekleed een bakblik of ovenschaal van ongeveer 20 x 20 cm. met bakpapier. Verdeel het mengsel in het bakblik en druk stevig aan met een lepel. De koek mag ongeveer 1,5 tot 2 cm. dik zijn. Strooi wat kokosrasp over de koek en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Snijd de koek in repen en serveer. Bewaar in de koelkast.

Tip: Je kunt variëren met zaden, pitten, noten en gedroogde vruchten om steeds net een andere reep te maken.

Onze ervaring: Het recept is niet heel gemakkelijk te maken, maar samen kom je er zeker uit. En hoe leuk is het om met je kind(eren) een gezond tussendoortje te maken! Het resultaat; bij ons werden het blokken. De smaak; heerlijk!

Met dank aan Hoeve Ravenstein voor het recept!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Met het hele gezin er lekker op uit!

Met het hele gezin er lekker op uit!

Wil je er op de vrije middagen en in het weekend lekker op uit met je gezin? Bekijk de toffe uitjes in onze eropuit rubriek!

Check onze Eropuit tips