Met de Nachtwachter op padTerug naar het overzicht

zaterdag 15 oktober
Wandel mee met de Nachtwachter door Nationaal Park Veluwezoom!
Wandel mee met de Nachtwachter door Nationaal Park Veluwezoom en ontdek samen de geheimen van de nacht.

Een potje nachtsel en een flesje nachtwater spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op de ontmoeting met de Nachtwachter. En als de duisternis in het bos voor de dagmensen ondraaglijk begint te worden, heeft zij wat opgeslagen zonlicht achter de hand.

Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip Sluier van stilte en de woorden Krekelstem en Nachtconcert.

Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemers weer bij het startpunt af en gaat vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in. De dagmensen die iets minder dagmens zijn geworden kijken hem na. Als stille getuige van deze bijzondere natuurervaring bungelt om hun nek een unieke medaillon.
 
Klik meteen op de roze button om je aan te melden!

PS: er zijn ook nog eens heel veel leuke gezinsactiviteiten die je élke dag kunt doen in Arnhem, kijk daarvoor even tussen de Eropuit-tips!

Bezoekerscentrum Veluwezoom

Heuvenseweg 5 A
6991 JE Rheden
Openingstijden
Zaterdag 8 en 15 oktober om 19:30
Prijs Leden: €5,95
Niet-leden: €8,50
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Met het hele gezin er lekker op uit!

Met het hele gezin er lekker op uit!

Wil je er op de vrije middagen en in het weekend lekker op uit met je gezin? Bekijk de toffe uitjes in onze eropuit rubriek!

Check onze eropuit tips!