Herfstvakantie Huis BerghTerug naar het overzicht

zondag 25 oktober
Vier de herfstvakantie in Kasteel Huis Bergh, doe mee met de audiotour en kom alles te weten over vroeger
Beleef de geschiedenis in Kasteel Huis Bergh tijdens de herfstvakantie! Jij bent samen met je (groot)ouders van harte welkom op 14, 18, 21 en 25 oktober om de verhalen achter de kunst te ontdekken. 

Wist jij dat de heilige Dionysius zijn eigen hoofd begroef in Parijs? Dit en nog veel meer kun je in de herfstvakantie ontdekken! Kids van 5 tot 10 jaar gaan met een iPad door middel van een audiotour op zoek naar bijzondere verhalen. Zo ontdek je dat het verhaal van Sint Franciscus ten grondslag ligt aan Dierendag en dat zelfs de stoere ridder Hendrik van den Bergh al in de 17e eeuw een sinterklaaskadootje kreeg. Kinderen ontdekken de verhalen door telkens antwoord te geven op de themavraag van de kinderboekenweek: Wat gebeurde er toen? En toen? En toen?

Natuurlijk is er ook aandacht aan de prachtige geschiedenisboeken die de kinderboekenweek voortbrengt of heeft voortgebracht. Kasteel in zicht! is zo’n prachtig boek van Ida Schuurman en Irene Goede. In Kasteel in zicht! kom je veel te weten over een aantal kastelen in Nederland en Vlaanderen, waaronder Huis Bergh. Lees over de geschiedenis van de kastelen en hun bewoners, zoals stoere ridders en kasteelvrouwen, beroemde gevangenen en hun straffen, eetgewoonten, wenteltrappen, valhekken en een kiepbed… En natuurlijk staan er ook griezelige spookverhalen in dit boek! Lees ook leuke boeken over de geschiedenis van de kastelen! Kom jij ook?

Meer weten en vooraf reserveren van je plekje? Klik dan op de roze websitebutton.

Op onze Blogpagina delen we onze favoriete uitjes en adressen in en om Arnhem

Kasteel Huis Bergh

Hof van Bergh 8
7041 AC ‘s-Heerenberg
Openingstijden Zie roze websitebutton. Prijs Zie roze websitebutton. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Leuke tips voor de herfstvakantie

Leuke tips voor de herfstvakantie

Het is herfstvakantie! Wij hebben een aantal hele leuke coronaproof tips voor uit & thuis voor je verzameld! Reserveer je uitje tijdig, check vooraf de daar geldende coronamaatregelen, neem een mondkapje mee en reis met mate.

14 herfstvakantie tips