• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Op avontuur in de zomerTerug naar het overzicht

zondag 14 juli
Ontdek deze zomervakantie het Nationaal Militair Museum en doe mee met de stoere activiteiten!
Ga samen met kids deze zomervakantie op avontuur bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Het NMM is van 6 juli t/m 30 augustus dagelijks open (ook op maandag) en er zijn extra stoere activiteiten. Wist je dat je ook een echte Chinook kunt bewonderen?

Stap in de kistjes van een soldaat
Test deze zomer je soldatenskills en voer op het buitenterrein stoere soldatenactiviteiten uit. Leer salueren, een tentje opzetten, code kraken, knopen leggen, een schuttersputje bouwen en test je conditie bij de mini-bootcamp.

De veteraan vertelt
Luister naar het verhaal van de veteraan en stel al je vragen, ga mee met een vrijwilliger die alles vertelt over de militaire geschiedenis; van technische feiten tot spannende en verrassende weetjes.

Achter het stuur
Heb jij altijd al eens in een mini-jeep of mini-tank willen rijden? Dat kan bij het buitenparcours. Of laat jij je liever chauffeuren door de Arena in één van de grotere militaire voertuigen?

Ontdek speelwereld Xplore
In deze geweldige speelruimte gaan kinderen op ontdekkingsreis en leren ze spelenderwijs alles over de wereld van de krijgsmacht. De speelruimte voor kinderen is volledig vernieuwd en stoerder dan ie al was! In Xplore vind je vier grote speelobjecten: een Chinook, tank, onderzeeboot en kasteel. Speel spannende games of ga lekker klimmen en klauteren.

Meer ontdekken
In het museum zijn verschillende speurtochten te verkrijgen bij de kassa. Extra leuk om al speurend het museum te ontdekken, maar stap ook eens binnen in De Klas van ’45 en ervaar de oorlogsverhalen van vijf schoolkinderen.

Buiten is er ook van alles doen. Ga heerlijk afkoelen bij de waterspeelplaats en wie is er als snelste over de stormbaan? Beklim de trappen van Gebouw '45 en wordt beloond met een geweldig uitzicht over het museum en het bijzondere natuurgebied.

Klik voor meer info over alle activiteiten bij het Nationaal Militair Museum op de roze button!

Let op: in het weekend van het Zomeroffensief (31 augustus + 1 september) is het buitenterrein alleen toegankelijk met een Zomeroffensief-ticket.

Nationaal Militair Museum

Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomeruitjes in en om Arnhem

Zomeruitjes in en om Arnhem

Yes, het is zomervakantie! En wat is er veel te beleven in en om Arnhem! Deze 14 leuke tips mag je niet missen. Lees gauw verder!

Wat gaan jullie doen?