Het Openluchtmuseum thuisTerug naar het overzicht

Ontdek het Nederlands Openluchtmuseum en de Nederlandse cultuurgeschiedenis online!
Nu het Nederlands Openluchtmuseum vanwege de lockdown gesloten is, kun je het museum online bezoeken. Omdat we allemaal verplicht thuis zitten, brengt het Nederlands Openluchtmuseum de Nederlandse cultuurgeschiedenis gewoon naar jouw woonkamer. Kijk je mee?

Om thuis toch zoveel mogelijk te genieten van het Openluchtmuseum, kun je onder andere kijken naar online video's over de presentatoren. Ontdek hoe zij zich normaal gesproken klaar maken voor een werkdag en wat zij zo uniek vinden aan hun werk. Kijk bijvoorbeeld de video van Veronique en haar werk als stroopstoker.

Hoe goed ken jij het Nederlands Openluchtmuseum en de gebouwen en objecten die daar te vinden zijn? Ben je een echte kenner of denk je nog veel te kunnen leren? Dit is het moment om je kennis te testen! In deze quiz vind je vragen rondom gebouwen, collectie-items en ambachten uit het Openluchtmuseum.

Op het YouTube-kanaal bekijk je onder andere de Les van Tess. In deze videoserie neemt presentatrice Tess de Nederlandse cultuur onder de loep. Van tulpen en Delfts blauw tot kroketten. Over kroketten gesproken: is de kroket eigenlijk wel zo Nederlands als we denken? Kijk je mee?

Ook leuk voor kinderen is de mooie kleurplaat van ijssalon Venezia die je kunt downloaden!

Meer weten over alle online activiteiten? Klik dan op de roze websitebutton.

Volg ons nu ook op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste tips die je thuis kunt doen!

Nederlands Openluchtmuseum

Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Winterbucketlist

Winterbucketlist

Wat houden wij van de winter! Er zijn zoveel leuke activiteiten. Streep ze af met de Kidsproof Winterbucketlist! Wat hebben jullie allemaal al gedaan?

Winterse activiteiten