ZomeravondenTerug naar het overzicht

zondag 16 augustus
Van 1 t/m 16 augustus is het Nederlands Openluchtmuseum tot 22.00 uur geopend, met een tof programma!

Van 1 t/m 16 augustus is het Nederlands Openluchtmuseum iedere avond tot 22.00 uur open met een feestelijk programma voor jong & oud. Er is van alles te beleven rondom het Zaanse Plein en Picknickplein: met muziek, film, (silent) disco, straatleven, leuke activiteiten voor kinderen, medewerkers die ambachten presenteren en natuurlijk lekker eten & drinken uit alle windstreken bereid & geserveerd vanuit authentieke foodtrucks. Beleef de zomer en ontmoet elkaar in het Openluchtmuseum!

Zaanse Plein
Op het Zaanse Plein staat nostalgisch, oud-Hollands entertainment centraal. Met optredens van onder meer Kok de Koning (Amsterdamse volksliederen & zeemanszang), the Bronco Brothers (van swingende jazz tot pop van alle tijden en van reggae tot rock & roll) en historische goochelaar Janse Heijn. Voor de kleintjes is er o.a een authentiek Hollandse draaimolen. Ook het eten op en om het Zaanse Plein is oer-Hollands met onder andere: poffertjes, friet uit onze Frietbakkerij en een haringkar.

Picknickplein
Ons Picknickplein is deze periode geheel in multiculturele sfeer, met optredens van onder meer Rami Mershed en de Trekvogels (Arabische muziek), Sparkles & Stars en Beats on Wheels. Ook is er allerlei lekkers uit de wereldkeuken; van Indian Street food tot Mexicaanse barbecue.

Op beide pleinen is een Silent Disco waar je kunt dansen tot zonsondergang. En wat dacht je van de kinderbioscoop in Loods Goes, in samenwerking met FOCUS Filmtheater Junior, Arnhem. Iedere avond draaien er twee films, Pluk van de Petteflet en Meester Kikker. Deze films zijn gratis toegankelijk (met een geldig entreekaartje Zomeravonden in het Openluchtmuseum voor de desbetreffende avond.)

Tijdens de Zomeravonden zijn de gebouwen om de twee bovengenoemde pleinen open tot 22.00 uur, onder andere het Chinese restaurant, de Koopmanswoning, het Vissershuisje, de Scheepswerf en de Wasserij. Ook kun je een kijkje nemen achter de schermen bij een molenaar en natuurlijk zijn de presentatoren aanwezig om het straatbeeld te verlevendigen.

Klik voor meer info over het hele avondprogramma door naar de site.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

Nederlands Openluchtmuseum

Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem
Openingstijden 1 t/m 16 augustus tot 22.00 uur Prijs Klik voor alle tarieven door naar de site. Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

16x een dagje uit met kinderen in Nederland

16x een dagje uit met kinderen in Nederland

Leuk voor de zomervakantie: met het gezin een dagje op pad in Nederland. Vlieg razendsnel van de tubingbaan, haal je skelterbewijs, maak een 5D vliegreis... Wij hebben 16 top uitjes voor je verzameld! Happy Summer!

16 zomervakantie uitjes in NL