Bodemleven in de heemtuinTerug naar het overzicht

zondag 16 juni
Leuk gezinsuitje in de natuur: ontdek welke diertjes allemaal leven in de bodem bij Heemtuin Presikhaaf.

Bodemleven in Heemtuin Presikhaaf

Op 16 juni 2024 organiseert IVN Arnhem een spannende excursie naar Heemtuin Presikhaaf. Tijdens deze excursie ontdek je het bijzondere bodemleven in de heemtuin. In Heemtuin Presikhaaf wordt geen gif gebruikt, waardoor er veel bodemdiertjes te vinden zijn. Deze diertjes spelen een belangrijke rol in het ecosysteem, ze verteren groenafval en houden de grond luchtig voor plantenwortels.

Tijdens de excursie kun je met behulp van loeppotjes het bodemleven van dichtbij bekijken. Hoeveel poten heeft een duizendpoot eigenlijk? En hoe sterk is een mier in vergelijking met een mens? Ontdek het allemaal tijdens deze leerzame excursie! IVN-gidsen zijn aanwezig met zoekkaarten en enkele loeppotjes. De excursie duurt ongeveer 2 uur en de toegang is gratis. Vergeet niet om een eigen loeppotje en een klein schepje mee te nemen als je die hebt. 

Komen jullie ook? Klik op de roze button voor meer info.

Ben je op zoek naar een leuk kinderfeestje? Neem een kijkje op onze pagina Kinderfeestjes.

Stadsboerderij Presikhaaf

Ruitenberglaan 4
6826 CC Arnhem
Openingstijden 16 juni. Prijs Kijk op de website voor de actuele prijzen. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

5x lente- en zomeruitjes in regio Arnhem

5x lente- en zomeruitjes in regio Arnhem

Er is echt zoveel te beleven in regio Arnhem. Van spelen en ontdekken in het groen en een duik nemen in het verleden tot dieren van de wereld ontmoeten. Sluit je heerlijke dagje uit af met het eten van een pannenkoek!

Bekijk alle tips