Grupo Sportivo (6+)Terug naar het overzicht

zaterdag 19 oktober

Stadstheater Arnhem

Velperbinnensingel 10
6811 BP Arnhem
Openingstijden Zaterdag 19 oktober: 19.30 uur
Zondag 20 oktober: 14.30 uur
Zondag 8 december: 14.30 uur
Prijs Normaal: €18,- | CJP / jongeren tot 16 jr: €13,-
Een muzikale en sportieve dansvoorstelling van Introdans te zien in Stadstheater Arnhem.
De bewegingen van sporters, vooral die van voetballers, hebben dikwijls veel weg van dans. Andersom laten choreografen zich vaak door sporters inspireren. In de nieuwe familievoorstelling ‘Grupo Sportivo’ laat Introdans zien waar dat toe kan leiden.

Mooie, gekke, grappige, betoverende choreografieën, pakkend en aanstekelijk voor alle leeftijden. Voetbal, turnen, acrobatiek, het komt allemaal aan bod in deze veelzijdige productie, met bijdragen van choreografen Daniel Ezralow, Conny Janssen, Fernando Melo, Jorge Pérez Martínez en Robert Scafati.

In ‘Freitoss’(vrije schop) van Roberto Scafati draait het om de liefde voor de bal.

Dream Play’ laat dansers vliegen door de lucht, lopen over slappe koord, jongleerkunsten uitoefenen op elkaars hoofd zonder dat ze ook maar één stap zetten. Er wordt op ingenieuze wijze gebruik gemaakt van camera en projectie.

In ‘Moving Target’ hangen drie dansers als slapende vleermuizen aan een rekstok en vanuit die positie krommen ze met verbijsterende kracht hun ruggen en strekken zich uit.

Eight Heads’ laat acht dansers in strakke, robotachtige bewegingen een uitputtend acrobatisch spel spelen met twee trappen. De wereldpremière van een nieuwe creatie van Martínez wordt een choreografie voor enkel vrouwen. Sportief, maar wel met een kwinkslag.

Klik op de roze websitebutton om je kaartje te reserveren!

Meer voorstellingen van Musis Stadstheater vind je in onze uitagenda.

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs