VogelspeurtochtTerug naar het overzicht

woensdag 7 juni
Kinderen kunnen aan de hand van een bingokaart op zoek naar de vogels in Park Sonsbeek!
Van 6-14 mei is het Nationale Vogelweek. Ook bij Molenplaats Sonsbeek besteden ze hier graag aandacht aan! Kinderen kunnen mee op zoek naar de gevederde bewoners van Park Sonsbeek?

In het Park Sonsbeek kan je veel vogels tegenkomen. Je vindt ze op het water, in de weilanden, tussen de bomen in het bos of hoog in de lucht. Als je vogels zoekt moet je langzaam lopen, goed om je heen kijken en veel luisteren. Op de bingokaart (die je meekrijgt tijdens de excursie) staan 15 vogelsoorten die je in het park zeker kunt vinden. Onder begeleiding van de gids gaan kinderen op zoek naar zoveel mogelijk soorten. Kun jouw kind ze allemaal spotten?

Wist je dat Park Sonsbeek staat vermeld in ‘De beste vogelgebieden van Nederland’ (mei 2022), sinds 1971 zijn er maar liefst 133 vogelsoorten waargenomen, uniek voor een stadspark!

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, ouders mogen mee, maar dat hoeft niet.

Meld je vooraf even aan via het formulier op de website. Klik hiervoor op de roze button.

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

Vanaf 14:00 uur ben je welkom bij Molenplaats Sonsbeek. Hier krijg je een korte introductie en vanaf 14:30 start de wandeling. Om 16:00 uur ben je weer terug bij de Molenplaats. Meld je snel aan via onderstaand formulier, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar! Hieronder alvast een inkijkje in de route:

Molenplaats Sonsbeek

Zijpendaalseweg 24A
6814 CL Arnhem
Openingstijden 7 juni vanaf 14.00 uur Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Superslow (2,5+)

Superslow (2,5+)

Ga mee op reis door het hoofd van een peuter tijdens deze fysieke, muzikale voorstelling met theatrale hiphop en weinig woorden. Leve de prikkels en het onbekende! Geen dans, geen theater, geen muziek. SUPERSLOW zit overal tussenin.

Bestel je tickets!