Kidsproof blogTerug

Leuke (eropuit) tips voor de landelijke stakingsdag

5 november
Op 6 november is er een landelijke stakingsdag in het onderwijs. Zijn jouw kinderen ook vrij van school en wil je er even lekker samen op uit? Wij hebben wat leuke tips voor je op een rijtje gezet, ook voor een dagje thuis!
Ontdek een kasteel
Hoe leuk om op een vrije dag met de kids naar een kasteel te gaan. Wat dacht je van Kasteel Rosendael met het mooie Park Rosendael waar je ook leuk kunt wandelen met de kids (en je met de Beleef!plattegrond leuke opdrachten kunt doen? Of een middagje naar het imposante Kasteel Doorwerth waar je een leuke speurtocht kunt doen.

Dagje museum
In het Watermuseum kun kids aan de slag met een recept voor toverdrank op de stakingsdag. En ben je daarmee klaar, dan kun je ook nog verder dit leuke doemuseum ontdekken. En verder valt er natuurlijk zoveel meer te beleven in dit leuke museum.

Lekker creatief
Vind je het heerlijk om deze vrije dag lekker creatief aan de slag te gaan? Dan ben je bij Kinderboekwinkel Arnhem aan het juiste adres. Hier kun je namelijk je eigen Mondriaan maken en naar de voorstelling van Mark en Rutger over het nieuwe kinderbakboek.

Actief uitje
Wil je de kids even lekker laten uitrazen in een binnenspeeltuin? Ga dan eens naar Ballorig. Buiten is het nog niet koud genoeg voor ijs, maar in Nijmegen kun je naar Triavium ijsbaan en daar je schaatskunsten vertonen! Kijk voor meer actieve uitjes in onze eropuit rubriek.

Lekker thuis
Wil je liever een dagje lekker thuis blijven met de kinderen? Dat is natuurlijk ook gezellig. En thuis kun je ook van alles samen doen. Kijk ook even in onze DIY-rubriek voor leuke tips voor spelletjes, recepten, knutsels en meer.

Fijne dag samen!
groetjes, Esther