7x herfstwandeling met kinderen

13 oktober 2020
Het is herfst! De natuur is prachtig met al die kleuren en het is zo fijn wandelen in onze prachtige regio. Wij hebben de leukste hotspots voor wandelingen met de kinderen voor je op een rijtje gezet. Ga op zoek naar herfstschatten en geniet!
7x herfstwandeling in regio Arnhem

1. Nationaal Park Veluwezoom


Je kunt vanuit Nationaal Park Veluwezoom heerlijke wandelingen maken. Zo is er bijvoorbeeld een buggy-route met onderweg leuke OERRR-opdrachten voor de kids.

2. Uiterwaardpark Meinerswijk


Uiterwaardpark Meinerswijk is een heerlijke plek in Arnhem. Hier krijg je echt het gevoel dat je in een heel andere wereld bent. Lekker over de rotsen klimmen of avonturier spelen op een van de bunkers.3. Sonsbeek


Park Sonsbeek mag natuurlijk niet ontbreken in ons overzicht! Heerlijk park om met het hele gezin te gaan lopen. De paden zijn helemaal buggyproof al is het soms flink duwen.

4. Kabouterpad Renkum 


Voor de kleintjes onder ons is een boswandeling vaak lang en saai. Maar je kunt dit aantrekkelijker maken door het kabouterpad in Renkums Beekdal te lopen. Bij het bezoekerscentrum krijgen ze een echte puntmuts en gevulde knapzak mee. Superleuk!5. Het Nationale Park De Hoge Veluwe


In het Nationale Park De Hoge Veluwe valt van alles te beleven. Je kunt zwijnen spotten, verschillende speurtochten lopen of ga met z'n allen het park per witte fiets ontdekken.

6. Landgoed Mariëndaal


Wandelen op Landgoed Mariendaal is een ideale uitvalsbasis voor een middagje natuur. Via de website van Hoeve klein Mariëndaal kun je leuke routes downloaden.

7. Landerij de Park


Vanaf Landerij De Park kun je 'Ommetje De Park' lopen. De wandeling van 3,5 kilometer begint en eindigt bij Landerij De Park en gaat door het deelgebied De Park van Park Lingezegen.Helaas zijn vanwege de aangescherpte coronamaatregelen alle horecalocaties voorlopig gesloten. Op sommige plekken is er wel een mogelijkheid voor take away, zodat je iets lekkers te drinken en eten kunt kopen voor onderweg. Natuurlijk kun je ook zelf je thermoskan met thee of warme chocolademelk en lekkere broodjes meenemen.

Leuke extra tip: neem deze herfstbingo mee als je op herfstschatten jacht gaat! Download de afbeelding en print 'm uit!Hele fijne herfstwandeling!

Lieve groetjes, Esther