Dagje Arnhem: de leukste Kidsprooftips voor de feestsdagen

7 december 2017
December is dé maand om lekker te gaan shoppen voor de feestdagen. Een nieuwe outfit, een foute kersttrui, leuke cadeautjes en nog veel meer! Samen met mijn collega Inka van Kidsproof Arnhem ging ik een paar weken geleden op pad in het supergezellige Arnhem en bezochten we een aantal van haar favoriete Kidsproof hotspots! Arnhem is écht een aanrader voor een dagje shoppen met óf voor kids.
We starten onze shopdag bij Lola's aan het Stationsplein. Erg handig als je met de trein gaat, want het ligt echt recht tegenover het station. Bij binnenkomst zie je meteen de heerlijke taartjes in de vitrine staan. Het is nog een beetje vroeg, maar deze zijn echt té lekker om te weerstaan. We besluiten één stuk met z'n tweetjes te delen. Bij Lola's kun je terecht voor ontbijt, lunch, heerlijke taartjes en diverse soorten koffie en thee. Ze staan ook bekend om hun heerlijke high tea. Dus heb je een keer meer tijd, dan zeker doen. Superleuk ook om hier een kinderfeestje te houden.

Koffie, thee en taart
Lola's

Terwijl we zitten te genieten van koffie, thee en een taartje, laat Inka mij zien welke Kidsproof hotspots ze me vandaag allemaal nog meer gaat laten ontdekken. En die zijn er genoeg in Arnhem, dus we gaan gauw verder en lopen richting het centrum. We lopen door de Rijnstraat en zien daar de recent geopende chocoladewinkel Olala. De eigenaar is in het open chocoladeatelier vormen van chocoladeletters aan het vullen. Zó leuk dat dit open is en je op deze manier een kijkje in de keuken krijgt bij dit atelier. Naast dat je hier heerlijke chocoladelekkernijen kunt kopen (ideaal voor de feestdagen), kun je hier ook een kinderfeestje vieren en workshops volgen.

Chocolade overal
Olala chocoladewinkel

We lopen verder naar de Kortestraat waar we binnenlopen bij LUX FOR KIDS, dé conceptstore voor mini's (0-2 jaar) en pas een maand geleden geopend. Deze hippe en ruime kinderwinkel is echt een blikvanger als je de straat inloopt. Met de mooie Sinterklaas krijttekeningen op de ramen ervaren we meteen de gezellige sfeer. Je vindt hier mooie baby- en kinderkleding van bekende merken zoals Mead for Mini, Phil and Phae, babyschoentjes van Mockies en nog veel meer. Ook voor kraamcadeautjes, accessoires voor de kinderkamer en leuke boekjes en kaarten kun je hier goed terecht.

Alles voor de mini's
Lux for Kids

In de Weverstraat gaan we op zoek naar een leuk kinderboek voor 5 december in de Arnhemse Kinderboekwinkel. Ben je dol op kinderboeken? Dan moet je echt eens een kijkje gaan nemen hier! Ze hebben echt een enorme keuze aan boeken voor de allerkleinsten t/m 15 jaar. De boeken staan mooi ingedeeld op leeftijd en thema. Heel erg handig als je een specifiek boek zoekt. Maar ook als je het nog niet precies weet, staan ze hier altijd voor je klaar om je te adviseren en inspireren. Ze organiseren ook regelmatig leuke kinderactiviteiten in de winkel.

Walhalla aan boeken
Arnhemse Kinderboekwinkel

In diezelfde Weverstraat lopen we Hipsz Factory binnen, een ruim opgezette en hippe kinderwinkel voor kleding, schoenen, accessoires en cadeautjes. In deze vrolijke winkel verkopen ze diverse toffe kindermerken: o.a. Indian Blue Jeans, Bellerose, Imps & Elfs, American Outfitters, Little10days en nog veel meer. Je kunt hier gegarandeerd slagen voor een leuke nieuwe outfit en schoenen of regenlaarzen. En ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje? Dan vind je hier o.a. leuke hebbedingetjes, knuffels en rugzakken. Alles in één winkel. Hoe fijn is dat?

Kleding, schoenen en meer
Hipsz Factory

Voor een ruime keuze aan kwaliteitsspeelgoed kun je sinds april dit jaar terecht in speelgoedwinkel Planet Happy in de Bovenbeekstraat. Je kijkt hier je ogen uit naar al het mooie speelgoed. Ze verkopen o.a. merken als Brio, HABA, Djeco, Schleich S., Silvanian Families en nog veel meer tof speelgoed. Van constructiemateriaal tot houten speelgoed. Van spelletjes tot poppen. Echt te veel om op te noemen. En terwijl je op je gemak even rondkijkt, kunnen de kinderen lekker spelen met de Brio treinbaan of HABA knikkerbaan. Wedden dat ze niet meer naar huis willen?

De keuze aan speelgoed is reuze
Planet Happy

Hierna lopen we net even de hoek om en komen we in de Ketelstraat uit bij de stijlvolle winkel Nikkie met kinderlijn NIK & NIK. Nadat je eerst door de prachtige collectie dameskleding loopt (ook echt de moeite waard voor alle mama's), kom je bij de kinderkleding achter in de winkel (soms is ook de ingang aan de Bovenbeekstraat geopend en kom je direct in het kindergedeelte uit). NIK & NIK is het modelabel voor kids en heeft een complete jongens- en meisjeslijn. Met de collectie van NIK & NIK kunnen kinderen lekker combineren. Van een stoere outfit met een broek en sweater tot een broek met blazer of feestelijk jurkje.

Modelabel voor kids
NIK & NIK

Inmiddels hebben we wel zin in een lekkere lunch en settelen we ons in De Tostibar in de Koningsstraat. Wat een heerlijke tosti's staan hier op de kaart; Tosti's van 'gewoon' brood, maar ook een tosti van een foccacia bijvoorbeeld. Kinderen kunnen lekker smullen van een traditionele tosti met ham en kaas, maar hoe lekker is het om een tosti met banaan en nutella te kiezen? Naast diverse tosti's, warme drankjes en sapjes, hebben ze ook taartjes en kun je genieten van een lekker ontbijt. Een heerlijke pitstop tijdens een shopdagje.

Lunchtime
Tostibar

Na een smakelijke lunch, gaan we weer lekker verder op pad in de stad. We lopen naar de Kerkstraat en gaan meteen het sfeervolle pand van Little Things naar binnen! In dit oude pand met charme vind je superleuke spulletjes die het leven leuker maken; 'Little Things that make life beautiful' is dan ook niet voor niets de slogan van de eigenaressen van deze winkel. Je vindt hier mooie kinderkleding (merken o.a. Little Things, Nixnut, Manoh), kinderkamer accessoires, leuke hebbedingetjes en kraamcadeautjes.

Kinderkleding, accessoires en hebbedingetjes
Little Things

Inmiddels lopen we weer in de Kortestraat waar we gestart zijn met onze shopdag. Aan het einde van de straat zie je daar Rozet, een prachtig architectonisch gebouw. Naast dat je hier de bibliotheek vindt (met heel veel gezellige hoekjes om lekker boeken te lezen), kun je hier ook van alles over Arnhem te weten komen in het Erfgoedcentrum. Onderin het gebouw kun je wat lekkers drinken of een hapje eten bij het café restaurant Momento. Ook zijn er diverse cursussen voor jong en oud waar je aan deel kunt nemen. Je raakt niet uitgekeken in dit supermooie gebouw. Echt een bezoekje waard! Oh ja, combineer een bezoekje aan Rozet met een stop bij het megagrote roze feestaardvarken. Dit is een geschenk van Burgers Zoo, i.v.m. het 100-jarig bestaan, aan Arnhem!

Bieb en meer
De Rozet

Onze laatste stop van deze gezellige shopdag is in de Koekfabriek in de Rijnstraat. Als we naar binnen gaan, komt de heerlijke koekjesgeur ons al tegemoet. Heel leuk is dat je door de open keuken letterlijk een kijkje in de bakkerij krijgt. Naast een lekker kopje koffie of thee met een zelfgebakken koekje in diverse smaken, kun je hier ook zakjes met koekjes kopen. Je kunt hier nu ook terecht voor al je feestelijke lekkernijen voor de decembermaand. En wie weet mag je wel een kijkje in de bakkerij nemen en kun je zelf ontdekken hoe al die lekkere koekjes gemaakt worden.

Dol op koekjes
Koekjesfabriek

Tip: Vanaf 1 december kun je schaatsen op Jansplein en op zondag 17 december vindt de grootste Kerstmarkt van het Oosten in Arnhem plaats. Overal in het centrum vind je feestelijke kraampjes, kerstmuziek, sfeervolle verlichting, een levende kerststal en nog veel meer. Natuurlijk ook heel leuk om te combineren met onze bovenstaande tips.

Wil je ook een dagje met je kinderen shoppen in Arnhem? Dan heb je met al deze Kidsprooftips vast weer voldoende inspiratie opgedaan! Arnhem is een superleuke stad en alles in het centrum ligt lekker op loopafstand. En dat vinden wij toch wel een mooie bijkomstigheid als je met de kids op pad gaat. Wil je nog meer leuke Kidsproof-tips in Arnhem ontdekken, kijk dan hier eens even voor een overzicht van alle leuke tips voor ouders en kids in Arnhem.

Groetjes, Esther (Kidsproof Nijmegen)