Een echte must voor Harry Potter fans!

10 februari 2017
Jaaa, eindelijk is het zover en kunnen alle fans zich onderdompelen in het leven van Harry Potter bij Harry Potter™: The Exhibition in Utrecht!
Zó cool!

Wat heb ik gebaald toen het laatste Harry Potter boek uit was, nooit meer terug naar ‘Hogwarts’. Ik kon dan ook niet wachten tot mijn kinderen oud genoeg waren om aan het eerste boek te beginnen. En het is gelukt, mijn oudste is inmiddels ook besmet met het Potter-virus!

En toen hoorden we dat Harry Potter™: The Exhibition naar Nederland zou komen, ik weet niet wie harder heeft staan springen, mijn zoon of ik! Sinds de wereldpremiere in Chicago, heeft deze unieke tentoonstelling al meer dan 4 miljoen bezoekers verwelkomd in o.a. Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs, Shanghai en nu wij dus!! 


Om het helemaal bijzonder te maken hebben we de trein vanaf Arnhem genomen, eind bestemming station Utrecht Leidsche Rijn. Vanaf daar een paar minuten lopen naar de expo. Natuurlijk waren we veel te vroeg! Een halfuur voor de opening stonden we al voor de deur van het CineMec in Utrecht, zoonlief natuurlijk helemaal in Harry Potter tenue. Daar zagen we al meteen de lichtblauwe Ford Anglia staan waarmee Harry en Ron naar Zweinstein zijn gevlogen, de eerste foto hadden we binnen!





Daarna mochten we plaatsnemen op de stoel om ingedeeld te worden door de sorteerhoed, hoe gaaf is dat! Nadat we ingedeeld waren in Griffoendor (helemaal blij natuurlijk) konden we via de Zweinstein Express naar ‘onze’ kamers.

Daar zagen we de dikke dame, bewegende schilderijen en natuurlijk de bedden van Harry en Ron. Je valt van de ene verbazing in de andere, alles wat je maar kunt bedenken, ligt er gewoon! Van de Steen der Wijzen, tot de Snaai, het geweldige monsterboek, de sluipwegwijzer (Marauders map), toverstokken, Mandragora’s, alle kostuums. Zo geweldig!


Griezelen in het verboden bos, even uitpuffen in de stoel van Hagrid. En hé komt Norbert daar al bijna uit een ei? We wanen ons helemaal in Zweinstein. “Kijk daar mam, Buckbeak!” Deze Hippogrief is toch wel een van onze lievelingsfiguren, wat een prachtig beest! Deze film zagen we in de kerstvakantie nog. Tof ook dat je de kostuums in die scenes erbij ziet staan, van het kerstbal tot aan de gevangeniskleding.

Het is echt een feest der herkenning. We zien overal Harry Potter-schatten. “Kijk, de gruzielementen’ en hier, de zegevlier.” Natuurlijk moesten we even met de zwerkballen gooien...
 



Persoonlijk kreeg ik echt even de kriebels bij het Verboden Bos en bij de Dementoren en Dooddoeners. De sfeer is fantastisch angstaanjagend. Ongelooflijk dat je zo in de magische wereld wordt getrokken. Je kijkt echt je ogen uit, zoveel details; de Phoenix, de banieren van de verschillende ‘afdelingen’ en het zwaard van Goderic Griffoendor. We sluiten de tour af in de Wegisweg waar we Smekkies in alle smaken bewonderen “Mam die hoef ik echt niet! ”

In het winkeltje kun je van alles kopen, de prijs is behoorlijk, maar oh wat hadden we graag de winkel leeggekocht. Als laatste kun je nog met z’n allen op de foto, helemaal in tovernaarstijl. Wat hebben we genoten! We kunnen de De Harry Potter Exhibition in CineMec echt aanraden voor elke Harry Potter fanaat! Het liefst gingen we morgen nog een keer!



Wil je ook gaan? Handig om je tickets vooraf online te kopen. Een bepaalde dag of tijdslot kan uitverkocht raken. Klik door voor meer info over Harry Potter™: The Exhibition.


Heel veel plezier!

Inka en Evan