Kidsproof bezoekt Park Rosendael!

4 juli 2017
Mijn oudste is een enorm buitenkind, het liefst hangt hij de hele dag ondersteboven in een boom. De jongste aan de andere kant, protesteert steevast als ik opper om er lekker op uit te gaan...

Helaas voor haar ben ik een enorme fan van buitenuitjes, ze moet er dus regelmatig aan geloven. Deze middag heb ik een park uitgekozen, waarvan ik zeker weet dat ons schermklevertje het ook geweldig gaat vinden. We gaan naar Park Rosendael! 

Het kasteel laten we voor wat het is, we gaan deze middag heerlijk genieten van het park! Als we richting de ingang lopen, komen we langs het gazon waar allemaal gave buitenspelletjes liggen. Hier mag je gewoon gebruik van maken! Alleen hiermee zouden mijn kids zich al prima kunnen vermaken! Wij lopen door naar de receptie/winkel, dit is meteen de ingang van het park. Voordat we via de oude paardenstal naar buiten gaan, krijgen we van een lieve dame bij de kassa een plattegrond én een visnetje mee! Ideaal om op zoek te gaan naar kriebelende waterbeestjes. Terwijl ik uitleg krijg over de plattegrond zijn de kids al verdwenen richting de vijver, op moeders wordt al niet meer gewacht.


We besluiten eerst een stuk te gaan lopen en het park te ontdekken voor we aan de slag gaan met het visnetje. We kijken onze ogen uit, wat is het hier mooi! Ik wil alles fotograferen maar tegelijkertijd ook helemaal niets, gewoon om alles in me op te nemen. Bij kasteelparken denk je al gauw aan keurig aangelegde paden waar je absoluut niet van af mag raken. Niets is minder waar, hier mag je heerlijk struinen, spelen, klimmen en klauteren!Het is flink warm vandaag, maar doordat we onder de bomen lopen is het heerlijk toeven! Inmiddels hebben we flinke trek gekregen, dus we gaan op weg naar de picknickweide om een broodje te eten. Om er te komen moeten we eerst een klein stroompje oversteken, gewoon via stapstenen in het water. Hoe leuk is dat! We zien meteen de Bedriegertjes al. Deze fonteinen zijn superleuk om in te spelen voor de kids. Gelukkig zit er in mijn tas ook een handdoek (ik ken mijn kinderen tenslotte) en na het picknicken, gaan ze helemaal los bij de Bedriegertjes. 

Het park is groot, dus tijd om weer verder te gaan. Heel fijn dat er overal in het park paaltjes staan die corresponderen met de plattegrond. Zo weten we precies waar we alles kunnen vinden en missen we niets. Onderweg naar het blotevoetenpad, komen we langs een hele steile wiebelbrug. Best spannend om over heen te gaan met natte slippers! Binnen no time wordt er een wedstrijdje van gemaakt, wie er het snelst overheen rent. Ik houd mijn hart vast, maar het gaat gelukkig goed. Je kunt trouwens verschillende routes nemen, kom je met een kinderwagen of wil je liever geen natte voeten, dan kun je gewoon een ander pad nemen. Ondertussen vinden de kids van álles! Van de 'allermooiste stok ooit' tot rare kriebelbeestjes. Als we ze van dichterbij gaan bekijken, zijn ze toch niet zo griezelig als gedacht, ze zijn best cool! Kikkervisjes vinden we ook, een heleboel. En wat een joekels van vissen zwemmen er in de vijvers! Dan staat er op de plattegrond dat er een slangeneiland is. Brrr, daar is deze moeder geen fan van. We komen langs reusachtige beelden, stokoude bomen en prachtige vijvers. Onze favoriete plek is de schelpengalerij met de waterval. Het lijkt wel of we in een andere wereld zijn gestapt, zo mooi is het hier. “Mam”, zegt mijn oudste, “Als ik later groot ben, dan koop ik dit park. Dan gaan we hier ons huis neerzetten!

Natuurlijk gaan we ook het blotevoetenpad uitproberen! Sommige stukken voelen heerlijk aan, het schelpen stukje is echter een uitdaging. Een keer over het blotevoetenpad is dan ook niet genoeg, ze willen er nóg een keer overheen. Ik laat ze lekker gaan en blijf nog even in het gras zitten, genieten van al het moois om me heen!
We gaan nog even wat kouds drinken bij de Orangerie, hier heb je een prachtig uitzicht over het kasteel en de rozentuin. Op het terras staat een knalroze hangmat. Een ideale plek voor moeders om lekker te relaxen, terwijl de kids zich vermaken met het buitenspeelgoed. Helaas voor deze moeder moeten we al weer op huis aan. Als we richting de auto lopen, heb ik het gevoel dat we op vakantie geweest zijn. "Hoe vond je het? " vraag ik aan mijn binnenkind.  “Super mam, mogen we gauw weer?” Kortom, we hebben een topmiddag gehad! 


Wil je ook een bezoek brengen aan het park? Wij hebben alle info alvast voor je op een rijtje gezet! Je kunt een bezoek aan het park combineren met een bezoek aan Kasteel Rosendael maar ook gewoon, net als wij, een hele middag in het park doorbrengen. Tip: Er worden regelmatig leuke speurtochten in het park georganiseerd, houd onze Uitagenda in de gaten voor de data! Psst, Je kunt lekker nat worden in de park, dus droge kleren of laarzen zijn geen overbodige luxe!