Coronaproof naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe

27 mei 2020
Hèhè, eindelijk mogen we er weer op uit! Kidsproof-collega Patricia en haar kinderen staan echt te popelen om er weer lekker op uit te gaan en leuke dingen te doen. Maar eerlijk is eerlijk: het kan ook best spannend zijn om je veilige bubbel te verlaten. Zij kozen daarom een veilig uitje voor het hele gezin uit: Het Nationale Park De Hoge Veluwe!
Het Nationale Park De Hoge Veluwe ontdekken op de Witte Fietsen
De laatste keer dat ik bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe ben geweest is al eeuwen geleden, maar de Witte Fietsen vond ik als kind al mateloos interessant. Hoogste tijd voor een coronaproof bezoek!

We rijden het Park binnen via entree Hoenderloo. We besluiten om de auto mee het Park in te nemen, zodat we de benen nog een beetje sparen. We rijden eerst een rondje ter oriëntatie. Jeetje, ik was vergeten hoe groot het hier is. En mooi, zo ontzettend mooi! Opeens voel ik mij wel echt bevoorrecht dat we in zo’n mooie omgeving wonen.

We gaan eerst even koffie drinken in het centrum van het Park, zodat we kunnen bepalen welke kant we op gaan. Het Jachthuis Sint Hubertus wordt onze bestemming. Tijd om een paar mooie fietsen uit te zoeken! Er staan heel veel Witte Fietsen voor zowel volwassenen als kinderen. Mijn kleuter heeft vandaag niet zoveel zin om te fietsen. Geen probleem, want alle fietsen hebben gewoon een kinderzitje achterop. Heel fijn! Mijn oudste vindt het al net zo interessant als ik vroeger. “Mogen we die zomaar meenemen, mama?”Na alle schoongemaakte boodschappenkarretjes voelt het toch een beetje gek om zomaar een fiets uit de rekken te pakken. Ik kijk om me heen en spot al snel een desinfectie paal. Toch maar even het stuur schoonmaken voor de zekerheid! Onderweg komen we meer corona-maatregelen tegen: bijna alle fietspaden zijn nu eenrichtingsverkeer omdat je veilig 1,5 meter afstand kunt houden van anderen.

Eenmaal onderweg vergeten we heel makkelijk alle corona stress van de afgelopen tijd. Heerlijk om even lekker in de natuur te zijn! Omdat het Park zo groot is heb je geen last van andere bezoekers. We fietsen het eerste stuk lekker door het bos. De kinderen hebben een speurkaart meegekregen en vanuit zijn kinderzitje houdt meneer alles in de gaten. We mogen alleen niet te snel fietsen… ;-)Bij Jachthuis Sint Hubertus parkeren we even de fietsen. Wat een indrukwekkend gebouw! Als alles weer normaal is komen we zeker terug voor een rondleiding. We zijn heel nieuwsgierig geworden naar de binnenkant. Er zijn ook speciale kinderrondleidingen, dus die onthouden we even voor later.

Bij de Theekoepel halen we een kopje tomatensoep dat we lekker opeten bij de picknicktafel met uitzicht over de vijver. Dit zou maar je buitenverblijf zijn geweest! De kinderen spelen nog een beetje in het bos en dan lopen we terug naar de fietsen. Mijn dochter heeft nog vermoeide benen van ons vorige fietsavontuur, dus we laten haar fiets achter bij de fietsenrekken. Ik ben op dat moment heel erg blij dat ik haar niet de hele weg terug hoef te duwen!

We vervolgen onze weg en komen nu hele andere landschappen tegen. Eerst fietsen we een stuk over de hei, die weer overgaat in een zandverstuiving. De kinderen zetten het liedje over Cowboy Billie Boem op de prairie in en we zingen tot we alle dieren hebben gehad. De zandverstuiving is ook een leuk plekje om even te stoppen. Ik bedenk me dat we eigenlijk een picknick tas hadden moeten meenemen bij het Park Paviljoen…Onderweg komen we nog de wildobservatiehut tegen. Hier stoppen we uiteraard ook even. Er loopt nog een stel, maar het is hier zo groot dat we wel 15 meter afstand kunnen houden. Met 2 druktemakers ben ik bang dat we niets gaan zien, maar ze weten zich toch (een soort van) stil te houden. En wat een geluk: we zien 2 hertjes! Wow, dit is voor ons toch wel de kers op de taart vandaag.

Teruggekomen bij het centrum van het Park willen de kinderen alleen nog maar spelen. Ik geef ze geen ongelijk want het is een lekker grote speeltuin met voor alle leeftijden wel iets leuks. Gelukkig blijken de toiletten hier ook open, want de kleine heeft hoge nood! Binnen volg je een duidelijke looproute en de toiletten worden direct weer schoongemaakt. Wat een goede service!Terwijl de kinderen lekker spelen genieten wij nog even van de mooie plek. We zeggen nog tegen elkaar: we zijn eigenlijk net een week te vroeg. Ze hebben hier namelijk een heel groot terras met uitzicht op de speeltuin. Met het zonnetje en een lekker drankje hadden wij het daar wel even uit kunnen houden! Vanaf 1 juni kan dat ook hier weer.

We moeten sowieso nog een keer terug want in juni openen de musea ook weer. Ik herinner mij weer dat ik het Museonder vroeger zo gaaf vond. Een museum onder de grond is natuurlijk ook superleuk voor kinderen. We komen snel weer!

Staat een bezoek aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe ook op jullie lijstje? Laat mij weten hoe jullie het hebben gehad via apeldoorn@kidsproof.nl en wat wij de volgende keer ook echt moeten doen!

Lieve groetjes,
Patricia

Ps. Vanaf 1 juni is ook het Kröller-Müller Museum weer geopend! Naar de website