icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19
icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19

Een herfstvakantie bomvol leuke eropuit tips!

13 oktober 2019
Yes, tijd voor een mooie herfstvakantieweek! Een vakantie waarin er in de regio Arnhem zoveel te beleven is. Daarom hebben wij vast wat te gekke tips voor je verzameld. Nu nog kiezen! Veel plezier!
Gruwelijk Lekkere herfst
Ervaar deze herfst in het Nederlands Openluchtmuseum hoe we eten door de eeuwen heen (en nog steeds) smakelijk bewaren! Is een rottig smaakje Gruwelijk of Lekker? Kom zelf proeven! Bezoek ook de Suikerwerkplaats met de kinderen.
Daar wil ik graag heen!

Duik in de geschiedenis!
Begin de herfstvakantie goed met de Dag van de Arnhemse Geschiedenis bij o.a. Rozet. Probeer nieuwe technieken uit in het Klooilab, leef je uit met stoepkrijt, doe mee aan Romeinse activiteiten en geniet van een theaterspektakel in de openlucht!
Beleef het op 12 en 13 oktober!

KasteelKidsClub
Op woensdag 16 oktober kun je een toverstaf en toverslijm maken in het Beleef!souterrain van Kasteel Rosendael. Speel leuke spelletjes op het voorplein of ga toveren in het park. Daar is ook van alles te beleven.
Een betoverende middag

Grupo Sportivo
Voetbal, turnen, acrobatiek, je ziet het allemaal voorbij komen in deze nieuwe muzikale en sportieve dansvoorstelling van Introdans! Mooie, gekke, grappige en betoverende choreografieën, pakkend voor de hele familie! 19 en 20 okt.
Reserveer je tickets!

Het Feesthotel
Deze leuke familievoorstelling van Melvinenzijncrew is voor de 3e keer terug tijdens het Sprookjesfestival! Van 14 t/m 18 okt. nodigt directeur Melvin je uit in het Feesthotel in Rozet. Een half uur vol plezier, magie en leuke liedjes.
Reserveer je kaartjes!

Films en activiteiten
Bij Focus Arnhem staat Cinekid on Tour en het Sprookjesfestival in de spotlights. Superleuke kinderfilms zoals Shaun het Schaap en Kapsalon Romy, knutselen en een pannenkoek versieren. Op 15 okt. is er weer een supercoole griezelavond.
Daar wil ik meer over weten

Iets verder weg, maar zó leuk!

Zoveel stoere activiteiten
Het Marechausseemuseum heeft deze vakantie een bomvol programma met stoere activiteiten. Je militaire skills testen op het hindernisparcours, sporen tellen, alles leren over forensisch onderzoek in het M-lab, een paspoort maken en meer.
Kom ook en doe mee!

Aan de slag met fashion!
In het Afrika Museum kun je de nieuwe tentoonstelling Fashion Cities Africa bewonderen. Eén van de leuke activiteiten voor kinderen is dat je een strik mag maken die je kunt dragen als vlinderdas, broche of haarband. Cool!
Leuke creatieve workshop

Nog meer leuke tips in en om Arnhem

Kindercafé WAAR
Op zondag 20 oktober is het tijd voor een speciale sprookjesachtige editie van Kindercafé WAAR! Dat wordt smullen van een heerlijk ontbijtbuffet, terwijl de kids een mooi eigen sprookjesfiguur gaan maken of spelen in de kinderhoek.
Smakelijk gezinsuitje

Op zoek naar kabouters
Wist je dat er kabouters wonen in Renkums Beekdal? Ontdek zelf ook de kaboutersporen. Met een rugzakje met materiaal, een kaboutermuts op en het boekje met opdrachten volg je de houten kabouters het bos in. Leuk kabouterpad!
Hier wil ik meer over weten

Herfstvakantie in het museum
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Voor jouw Museuminspecteurs start het avontuur in het museum. Vul tijdens de museumkidsweek een inspectie in (of 2, of 3, of..) en maak kans op een VIP museumbezoek mét overnachting.
Word Museuminspecteur

Sensitieve groeikracht
Ben je op zoek naar een meer relaxte manier om je sensitieve kind te begeleiden, die dicht bij jezelf ligt en je helpt je kind beter te begrijpen? Dan is de coaching door Bloesemkind iets voor jou. 1 nov. is er een lezing voor ouders.
Ik wil hier meer over weten

7x naar een kasteel
In de Week van het Landschap (12-27 oktober) zijn er in en rondom de 7 kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen heel veel leuke activiteiten voor het hele gezin. Bezoek samen een mooi kasteel in de herfstvakantie!
Naar de activiteiten

Dol op pannenkoeken
Welk kind vindt ze niet lekker? Pannenkoeken! Hier thuis zijn ze er dol op! Lijkt het je leuk om in de vakantie met de kids buiten de deur een pannenkoek te gaan eten? Check dan even onze 5 hotspots in en om Arnhem.
Eet smakelijk!

Nieuwe outfit 
Een nieuw seizoen is aangebroken. Dan ontdek je dat veel kleding van je kinderen te klein is en ze wel weer wat nieuwe setjes kunnen gebruiken. Check onze leuke adresjes!
Shoppen met kids

Naar buiten
De herfst is een heerlijk seizoen om lekker met de kids de natuur in te gaan. Wandelen in een bos of park, spelen in de speeltuin of dieren kijken bij de kinderboerderij.
Naar onze tips

Sprookjes
Herfstvakantie in Arnhem = Sprookjesfestival! De hele week zijn er heel veel leuke voorstellingen en workshops op diverse locaties. Wij hebben vast wat leuke tips verzameld.
Leuk programma

Fijne vakantie!
Groetjes, Esther