Ben jij al een Verhalenvanger?

26 september 2017
Lezen... het ene kind vindt het geweldig, het andere vind het lastig of gewoon niet leuk. En dat maakt het lastig, want we weten allemaal dat lezen belangrijk is...
Word ook een Verhalenvanger!
Onderzoek heeft uitgewezen dat 68% van de 7-jarigen vrijwel dagelijks een boek leest in de vrije tijd. Van de 12-jarigen dan is dat nog maar 35%! Het is natuurlijk ook best lastig, school, BSO, huiswerk, clubjes en dan is er natuurlijk ook nog de aantrekkingskracht van alle schermpjes. Als ouder wil je natuurlijk het lezen stimuleren, dat helpt ze met hun taalvaardigheid, schoolsucces en intelligentie. Maar hoe motiveer je een kind als het zelf niet zo snel naar een boek grijpt? 




Daar heeft de Bibliotheek Arnhem nu iets heel leuks op bedacht....Alle verhalen, of ze nu geschreven, gesproken, gezongen, of verbeeld zijn, dragen bij aan de taalontwikkeling van een kind. Met dat idee in het achterhoofd heeft de bieb de Verhalenvangersclub opgezet. Een gratis club, speciaal voor kids van 4 t/m 12 jaar, waarbij ze op een leuke manier met taal bezig zijn! Niet alleen door te lezen maar ook door te luisteren, kijken, ontdekken en zelf te doen! Zo wordt lezen (stiekem) leuk voor álle
kids.



Hoe werkt het?
Voor alle kids die lid zijn van de bieb ligt er een Verhalenvangerspaspoort klaar. Met dit paspoort kunnen ze mee doen met alle gave Verhalenvangersactiviteiten. Het eerste paspoort bevat het programma van oktober t/m december.  Er zijn activiteiten rondom thema’s zoals griezelen (Kinderboekenweek), sprookjes (herfstvakantie), verhalen van vroeger (oktober/november) en Welkom thuis (kerstvakantie). Daarnaast zijn er activiteiten die elke maand terugkomen, zoals het Knutselatelier en de Verhalenvangers proeftuin. Elke keer dat je mee doet met een activiteit krijg je een stempel in jouw paspoort. Maar dat is nog niet alles, Verhalenvangers krijgen ook een eigen digitale nieuwsbrief met tips voor activiteiten, leuke verhalen en opdrachten. Nieuwsgierig? Kom met jouw kind naar de bieb, haal een gratis Verhalenvangerspaspoort en vang mee!


Tips van Arnhemse kids
In het nieuwe BIEB magazine vertellen zeven kinderen van de Arnhemse basisschool De Werf over hun favoriete boek. Handig om alvast wat inspiratie op te doen. BIEB magazine wordt via alle basisscholen in Arnhem verspreid. Nog niet gelezen? Je vindt de tips ook online! Hou ook de Uitagenda van Kidsproof Arnhem in de gaten voor alle Verhalenvangers activiteiten!

Ps: Nog geen lid van de bieb? Meld je dan snel aan! Lid worden van de bieb is voor kids helemaal gratis. Ze kunnen dan boeken, tijdschriften, strips, en dvd's lenen... enne natuurlijk meedoen met alle Verhalenvangers activiteiten!