Lekker eropuit in de voorjaarsvakantie

22 februari 2020
Het is voorjaarsvakantie! Een heerlijke week vol leuke activiteiten in de regio Arnhem ligt voor ons! Er is zoveel te beleven dat wij alvast wat supertips voor je op een rijtje gezet hebben. Geniet er lekker van samen!

Leuke kinderfilms

Bij Focus Filmtheater kun je lekker chillen bij een mooie film. In de voorjaarsvakantie draaien o.a. Molletje en zijn vriendjes (3+) en Kruimeltje (6+). Ook zijn er leuke extra activiteiten en kun je in het restaurant een pannenkoek versieren. Naar welke film ga jij?

Familievoorstelling Melea

Kom op 29 feb. naar Kasteel Doorwerth voor deze leuke interactieve voorstelling van Theatergroep Ranja! Een gekke professor werkt aan een hele bijzondere uitvinding: hij maakt de perfecte prinses! Zal dit experiment slagen? Reserveer je kaartjes!

De Familie van Nielie in alle staten

Een muzikale én actuele voorstelling van Theatergroep Kwatta in Stadstheater Arnhem. De gekste familie van NL reist naar Amerika voor een uitvinderscongres. Op 24 februari kan je zelf zien wat voor avonturen ze daar allemaal beleven! Koop je kaartjes!Maak een schilderij

In deze creatieve workshop in Museum Bronbeek zoek je de mooiste materialen bij elkaar en maak je een kleurrijk en magisch Indonesisch landschap op canvas. Met o.a. blaadjes en bloemetjes breng je je schilderij tot leven. Lekker creatief!

Voor één dag Marechaussee

Kruip in de huid van een Marechaussee in het Marechausseemuseum. Controleer de inhoud van je koffer zoals dat op Schiphol gaat en maak een eigen paspoort. Ga op reis door het museum en zoek de sporen. Supercool! Daar wil ik heen!

Ontbijten met het hele gezin

Begin de voorjaarsvakantie goed en ga zondag 23 februari gezellig ontbijten in Kindercafé WAAR. Kids vanaf 4 jaar kunnen meedoen aan een superleuke workshop en de jongste kids vermaken zich vast en zeker in de XL speelhoek. Reserveer je plekjes!

Op ontdekking bij het NMM


Bekijk de Fokker F-27 troopship van binnen, leer tijdens de gratis rondleiding alles over morsecode, maak je eigen buskruit en vlieg in een F-16 simulator. Tijd voor actie? Scheur mee in een half-rups of bestuur zelf een minitank! Op naar het museum!

Museumkids zoekt Museuminspecteurs!

Als Museuminspecteur bepalen kinderen zelf wat ze van een museum vinden. Vul t/m 1 maart een inspectie in op Museumkids.nl of de app en maak kans op een groot knutselpakket. Doe mee!

Nog meer toffe inspiratie

Muziektheatervoorstelling

Noteer deze tip vast in je agenda! Van 12 t/m 14 maart kun je genieten van de voorstelling De Matteüs-Junior van Muziektheater De Plaats in de prachtige entourage van de Koepelkerk in Arnhem. Een vader vertelt zijn zoon aan de hand van de muziek van Bach het verhaal van de Vader en Zijn Zoon. Reserveer je kaartjes!

Gratis Disney+ op proef

Pocahontas, Frozen, Marvel... zijn jouw kinderen ook zo dol op Disney films en series? Die van ons wel! En nu allemaal verzameld op Disney+. Dus als je even een chilldagje hebt: hiermee weet je zeker dat ze leuke én passende films kijken. Tijdelijk gratis dus schrijf snel in! Probeer nu gratis.

Vier je carnaval?

De voorjaarsvakantie begint meteen feestelijk met carnaval! Wij hebben vast wat leuke optochten, kindermiddagen en andere tips voor je op een rij gezet. Veel plezier!

Dagje thuis

In onze DIY rubriek vind je o.a. leuke knutseltips, schminkvoorbeelden, lekkere recepten, spelletjes en feestelijke traktaties. Wedden dat jullie hier wat leuke ideetjes uithalen!

Theaterspecial

Ben je dol op een bezoekje aan het theater met de kids? Dat komt goed uit! Want ook in de vakanties kun je genieten van mooie voorstellingen in Musis en Stadstheater Arnhem.

Fijne voorjaarsvakantie!
Groetjes, Esther