Leuke eropuit tips voor je voorjaarsvakantie!

26 februari 2019
Heerlijk, het voorjaar hangt al in de lucht! Laat die voorjaarsvakantie maar komen! Ook al zin om er lekker op uit te gaan met de kids en zoek je nog inspiratie voor leuke activiteiten? Check dan de toffe tips die we voor je op een rijtje gezet hebben!
Voorjaarsvakantie films
In Focus Filmtheater zijn er voor diverse leeftijden mooie films. O.a. Maya: De Honingspelen en Vechtmeisje. Af en toe is er ook een leuke pauze-activiteit. Maak je uitje compleet met het versieren van een heerlijke pannenkoek. Naar welke film wil jij?

Carnaval komt eraan!
Wil je weten waar je met de kids naar een optocht kunt gaan kijken of waar je de polonaise kunt lopen bij een gezellige kindercarnaval middag? Haal je toffe outfit uit de kast en check snel onze leuke carnavalstips! Veel feestplezier!

Workshops in Museum Bronbeek
Licht- en schaduwspel: Luister en kijk naar een spannend Indisch verhaal over Kantjil, een slim dwerghertje, in beeld gebracht met schaduwpoppen in het wajangtheater. Na afloop mag je achter het wajangscherm kijken en maak je zelf een wajangpop. Beleef dit op 3 en 9 maart.
Creatieve workshops: In dit museum is ontzettend veel te zien: uniformen, wapens, audio, historische films en foto’s. In de voorjaarsvakantie kun je ook van alles doen, zoals een kris maken, portret tekenen of je eigen instrument maken. Kom je ook meedoen?

Heerlijk genieten in het theater
Vier Verhalen En Een Dag
Deze familievoorstelling van Introdans en Spinvis (6+) in Stadstheater Arnhem gaat over vrijheid. Vrijheid om te kiezen, vrijheid om anders te zijn, vrijheid om te beslissen dat niets staat geschreven en alles te veranderen is. 9 en 10 maart, een sprookje vol dans en muziek!

Lekker de natuur in
Natuur en Mystiek
Een enorme aanrader voor ouders en kinderen die houden van natuur en een vleugje mysterie: beleef de Sagen en Legenden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Ga op reis met de verhalenverteller door het prachtige park. Een unieke beleving!

Een stoere wandeling
In Uiterwaardpark Meinerswijk, in het hart van Arnhem, kun je lekker uitwaaien met de kids! Wandelen wordt extra leuk als ze over de rotsen mogen klimmen en avonturier kunnen spelen op de bunkers. En wie weet zie je ook nog konikpaarden.

Nog meer supertips!
Stap je in!
Stap deze vakantie aan boord van legervoertuigen bij het NMM. Neem in het museum plaats achter het stuur van een lanceer- of pantservoertuig. Meer actie? Ga naar buiten en scheur mee op een rupsvoertuig of bestuur zelf een minitank! Plan je bezoek!

Kraak de code
Zin in een actieve vakantie? Zet je hersens aan het werk! Vijf musea met geheime codes om te ontrafelen, challenges om uit te voeren en missies om (niet) in te verdwalen. TIP: download de app ‘Museum Inspecteurs’!

Reserveer alvast je plekje!
Leren leren training
Als basisschoolleerling moet je regelmatig huiswerk maken. Dat is vaak een hele klus. Wat werkt wel voor jou en wat niet? En hoe leer en onthoud je het huiswerk nou eigenlijk het makkelijkst? Praktijk Puntenslijper helpt je hierbij. Training op 9 maart.

Boswachter met lentekriebels
Wat gebeurt er in de natuur als het lente wordt? Wist je dat niet alleen vogels maar ook dassen een nest bouwen? Dit en meer komt een echte boswachter je vertellen tijdens het kindercollege in Bibliotheek Zetten op 18 maart! Meld je aan!

Ook leuk om te weten!
Even voorstellen
Onlangs heb ik van mijn collega Inka de site van Kidsproof Arnhem overgenomen! Ik heb er heel veel zin in je te inspireren met de leukste kidsprooftips in deze regio!

Schminken
Carnaval komt eraan en dat betekent dat we weer de verkleedkist erbij gaan pakken en de schminkdoos klaar zetten. Nog inspiratie nodig om je kids te schminken? Bekijk onze tips!

Ken je ons zusje, Kidsproofvakantie.nl, al? Op deze site vind je supertoffe tips voor o.a. een weekendje naar een leuke stad en een nachtje slapen bij de boer!

Fijne vakantie!

Groetjes, Esther