Leuke familie-uitjes voor de kerstvakantie

28 december 2019
Het is kerstvakantie! Even lekker de tijd om te genieten van alle feestdagen, qualitytime samen en leuke herinneringen maken met gezellige uitjes in Arnhem en regio en een aantal iets daarbuiten.

Lekker chillen bij een film

In de kerstvakantie kun je bij Focus Filmtheater genieten van prachtige kinderfilms. De Beroemde Bereninvasie, Shaun het Schaap, De Grote Boze Vos en meer. Je kunt ook een pannenkoek versieren en bij sommige films is er een pauze-activiteit. Voor welke film kies jij?

Winterse gezelligheid

Beleef de winters van vroeger in het Nederlands Openluchtmuseum! Bak een broodje boven een vuurtje, vertoon je kunsten op de schaatsbaan, roetsj van de sleebaan en geniet van de knusse wintermarkt en winterse lekkernijen! Leuk voor het hele gezin!

1000 kraanvogels

Verwonder je bij deze prachtige wereldse voorstelling die tussen 20 en 29 december te zien is in Muziektheater de Plaats. Het is een ode aan kinderen die ieder op hun eigen manier de wereld veranderen. Zo mooi en bijzonder! Reserveer nu alvast je kaartjes.Pasar Malam in de Bush

Een unieke Indische markt, exotische muziek, lekker eten en drinken en gratis kinderactiviteiten vind je in het overdekte regenwoud van Burgers' Zoo. Neem ook een kijkje achter de schermen bij de Océan of de stallen van dieren. Cool!

Naar een kasteel

In de vakantie is er bij Kasteel Doorwerth van alles te doen. Een speurtocht, een echte schrijfworkshop en Midwinterhoornblazers die het nieuwe jaar inblazen. Op 23 en 30 december zijn kids gratis bij betalende grootouders. 

Veel museumactiviteiten

Rijd mee in de Kerst Express, ontdek een winterkasteel of wandel door een donker museum. Spannend! Op museumkids.nl vind je heel veel museumactiviteiten voor in de kerstvakantie. Welk museum ga jij bezoeken?

Iets verder rijden, maar deze tips zijn ook zó leuk! 

Workshop kraag maken

Vroeger was het mode om een prachtige grote kraag te dragen. Wil je weten hoe zo'n grote kraag bij jou staat? Kom er in het Marechauseemuseum zelf eentje maken. Hang ook nog even jouw wens op aan de vredesmuur in het museum.

Even lekker uit je bol?

Speciaal voor de vakantie staan de militaire voertuigen bij het NMM weer buiten, zodat jij mini-tank of mini-jeep kunt rijden! Ook kun je een kerstkaartje sturen naar een militair op missie én alles zelf ontdekken in Xplore. Ontdek het vakantieprogramma!

Bouwen, bouwen, bouwen

Ben je dol op bouwen met Lego of Meccano? Dan moet je in de kerstvakantie bij het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum zijn. Ook de rijdende tram- en treinmodellen zullen de aandacht van de kids trekken.

Schaatsen uit het vet

Zin in schaatsen, maar is de temperatuur nog zo hoog en ligt er geen natuurijs? Geen probleem. Er zijn leuke ijsbanen in de buurt waar je je schaatskunsten kunt vertonen. Ook zijn er extra activiteiten voor groot en klein op het ijs! Oudjaarsavond

Nog even en dan is het tijd om het nieuwe jaar 2020 in te luiden! Hoe breng jij de avond met de kids door? Een avond vol spelletjes, een leuk programma op televisie kijken of heel anders? Met onze 5 supertips wordt het vast een feestje!

Fijne vakantie, mooie feestdagen en veel geluk, gezondheid en liefde voor 2020 gewenst!
Liefs, Esther