8x leuke uitjes met kinderen in Arnhem en regio

1 mei 2023
De zomer is begonnen! Krijg je ook al zin in de zomervakantie? Wist je dat er in Arnhem en omgeving altijd zoveel leuks te beleven is? Wij hebben alvast wat supertoffe zomerse eropuit tips voor je op een rijtje gezet! Nu nog even kiezen!
Eropuit in Arnhem en regio
Heb je plannen om deze zomer in Nederland te blijven? Denk dan eens aan een dagje, weekendje of langere periode in regio Arnhem! Er is hier echt zoveel te beleven! Lees hieronder onze tips om Arnhem en omgeving te ondekken en maak er een fijne tijd van samen! Let op: bij veel uitjes moet je vooraf even online je tickets reserveren, zodat je zeker bent van een plekje.

Ontdek een kasteel

Voor alle stoere ridders, prinsen en prinsessen, kent Arnhem en regio mooie kastelen. Zo kun je in de zomer het prachtig gelegen Kasteel Rosendael ontdekken met een tour door het kasteel en kun je met de Beleef!plattegrond alle mooie facetten van Park Rosendael beleven! Je hebt vast wel eens van de Bedriegertjes of het Blote voetenpad gehoord. Ervaar het allemaal zelf tijdens een fijne wandeling door het park. Ook zijn er in de zomer leuke extra activiteiten voor gezinnen.



Een ander bijzonder kasteel is Kasteel Doorwerth. Er is een aangepaste looproute door het kasteel en zo ontdek je als gezin het mooie kasteel. Ook heel leuk om te combineren met de nieuwe Speurtocht in het Verleden rondom het kasteel en een wandeling in de mooie omgeving van het kasteel.  Ook kunnen kinderen in de zomervakantie deelnemen aan leuke extra activiteiten.



Dagje cultuur

Arnhem en regio kennen leuke musea die je met kinderen heel goed kunt bezoeken. Wil je meer te weten komen over het Nederland van vroeger, dan is het Nederlands Openluchtmuseum natuurlijk hét museum waar je deze zomer naartoe moet gaan! Geniet van de leuke familie-activiteiten zoals de ambachtenroute, de Zomeravonden, speel in de leuke speeltuin en geniet van leuke kinderactiviteiten op het kindererf. Een superleuk uitje voor het hele gezin! In het Watermuseum kun je alles ontdekken over water. Het is een echt interactief doe-museum. Buiten het museum zijn er ook leuke wateractiviteiten, zoals watermonsters vangen in de Jansbeek en de waterinspecteur speurtocht door park Sonsbeek!



Even afkoelen

Op warme zomerse dagen willen onze jongens niets liever dan lekker even zwemmen en genieten op een strandje. En Arnhem en regio kent zoveel leuke zwemplekjes en strandjes waar je naartoe kunt gaan. Picknickspullen mee en wedden dat jullie een heerlijke ontspannen dag beleven.



De natuur in!

Wij vinden het heerlijk om met de jongens de natuur in te gaan! En Arnhem en omgeving is rijk aan mooie plekjes om een fijne wandeling samen te maken. Check hier ons overzicht met leuke tips om de natuur in te gaan.



Buitenspeelplekken

Je herkent het vast wel, kinderen die hun energie kwijt willen. Waar kan dit dan beter dan in een mooie buitenspeeltuin? Zo kunnen kinderen t/m 12 jaar zich heerlijke uitleven bij Bouwspeelplaats De Leuke Linde in de wijk Klarendal in Arnhem! Van spelen op de leuke speeltoestellen, tot kliederen met zand en water tot voetballen en nog veel meer. Ook is er genoeg ruimte om te picknicken. In Dieren is de Dierense Speeltuin ook dé plek waar kinderen zich naar hartelust kunnen uitleven. Onlangs is hier een deel van de nieuwe Natuurspeelplaats geopend! En wat ook extra mooi is, is dat deze speeltuin ook uitermate geschikt is voor kinderen met een handicap.



Lekker spelen op de speelweide, dieren kijken, struinen in het moeras en nog veel meer leuke activiteiten vind je op de beleefboerderij, Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem-Zuid.



Regenachtig weer of afkoelen binnen?


Natuurlijk zal de zomer niet altijd mooi en droog zijn. Dus voor die dagen waarop het regent of waarbij je juist denkt even uit de zon en de koelte binnen opzoeken, hebben we ook wat leuke tips. Zo kun je natuurlijk naar Monkey Town Arnhem, één van de leuke binnenspeeltuinen. En willen je kinderen hun jumpskills oefenen, dan is een uitje naar Jumpsquare Arnhem natuurlijk helemaal geweldig! Liever iets actiefs met het hele gezin doen? Wat dacht je van een potje bowlen bij de Bowlingcentrum Arnhem, De Schelmse Brug? Wie gooit als eerste een strike?



Hapje en drankje op het terras


Hoe leuk is het om lekker ergens te gaan ontbijten, lunchen of dineren als je lekker in Arnhem en regio bent. Er zijn hier zoveel leuke plekjes waar je op het terras kunt neerstrijken met je kroost. Wat dacht je bijvoorbeeld van het terras van kindercafé WAAR midden in het centrum van Arnhem? Daar genieten de kids van een broodje aap of een lekkere tosti! Of ga lekker genieten van een hapje en drankje op het terras bij Boerderijcafé de Hooijmaat, met uitzicht op de speelweide. En wat dacht je van pannenkoeken eten bij Boerderij de Lande in Huissen, mét speeltuin naast het terras. Check al onze tips voor kindvriendelijke restaurants in en om Arnhem!



Overnachten


Wil je graag 1 of meerdere nachtjes overnachten in de regio Arnhem en zo je verblijf helemaal compleet maken? Kijk dan eens in ons overzicht met leuke overnachtingsadresjes. Van een hotel en camping tot slapen in een helikopter.

Met al deze tips hebben jullie vast veel inspiratie gekregen om er zelf ook een superfijne vakantie met je gezin van te maken. Heel veel plezier!

Fijne zomer(vakantie)!

Liefs, Esther

Tip: Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids! Volg ons ook op Facebook en ontdek zo van alles wat er in Arnhem en regio te beleven is deze zomer!