Op berenjacht in je eigen buurt

27 maart 2020
Een superleuk initiatief voor kinderen is overgewaaid uit het buitenland en ineens razend populair in Nederland. Ook in en om Arnhem zetten mensen massaal een beer voor het raam, zodat kinderen in hun eigen buurt op berenjacht kunnen.
De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury, diende als inspiratie.

Waar het om draait, is dat je samen op speurtocht gaat naar de beren. Zo kun je een wandeling in je eigen buurt leuker maken. De initiatiefnemers in Nederland vragen iedereen wel rekening te houden met de maatregelen van het kabinet en de adviezen van het RIVM. Het is dus niet de bedoeling dat je in andere plaatsen op jacht gaat. 



Iedereen kan via dit formulier aangeven dat hij of zij een beer voor het raam heeft gezet. Al die beren komen vervolgens in dit overzicht te staan, waarna kinderen die beren kunnen zoeken.

N.b.: Dit initiatief blijkt momenteel zo populair te zijn dat er even geen nieuwe beren in het overzicht aangemeld kunnen worden, maar je kunt natuurlijk altijd wel een beer voor je raam zetten en ondertussen gerust met de kinderen op zoek naar andere beren in de wijk! Ik heb al meerdere foto's voorbij zien komen van beren in diverse wijken in en om Arnhem!

Tip: het boek is ook erg leuk om te lezen! Je kunt dit bijvoorbeeld kopen bij de Arnhemse Kinderboekwinkel.
Veel plezier op berenjacht!

Liefs,
Esther