10x tuinspeelgoed voor kinderen

16 april 2020
Jij op een luie stoel in de zon, de kinderen spelen lekker in de tuin... Dat is toch hélemaal het lentegevoel? Voor een éxtra fijn weekend struinden wij partnersite Bol.com af naar het leukste kinderspeelgoed. Gewoon voor in de tuin of op het balkon!

Mega bellenblaas

Lekker in het lentezonnetje bellen blazen klinkt al leuk, maar hebben jullie wel eens giga bellen gemaakt met deze mega bellenblaas? Veel kinderen kijken hun ogen uit bij het zien van zulke grote bellen. Nu nog een wedstrijdje met het hele gezin wie de grootste maakt!

Knikkerpot

Stiekem geniet je hier als ouder misschien nog wel het meest van. Het is zo heerlijk nostalgisch: knikkeren. Deze leuke groene knikkerpot kun je overal neerzetten, buiten én binnen. Pas bij een balkon natuurlijk wel op dat de knikkers niet naar beneden rollen ;)

Bouw je eigen tent

Je kent het misschien wel? De kinderen willen een tent bouwen, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Het laken is te kort… of het kleed valt de hele tijd van de stoel. Wij vonden deze geniale oplossing: een tent kit. Met behulp van zuignappen, klemmen en haken kun je de coolste tenten bouwen. Kinderen blij, jij blij!
Aquaplay waterbaan

Of het nu een zwembad, de zee of een waterballonnen gevecht is… water en vakantie horen bij elkaar! En hoe leuk is deze waterbaan dan? Je zet ‘m zo in elkaar én hij past ook op sommige balkons. Tip: laat de kinderen met twee kurken, satéprikkers en een stukje stof zelf ook bootjes knutselen.

Skippy danstouw

Ken je het oude elastieken nog? Wij kwamen een grappige variant hierop tegen. Perfect voor kleine dansers en danseressen: de SkippyDance. Het spel draait helemaal om coole muziek en coole dansmoves. Je kunt de stapjes leren via de SkippyDance website.

XL ladders & slangen spel

Een bordspel, maar dan een héél stuk groter. Heerlijk om met mooi weer in de tuin te spelen! Hoe leuk is deze XL versie van ladders en slangen! Tip: je kunt het bordspel natuurlijk ook in normaal formaat bestellen óf binnen neerleggen.Zand en water picknicktafel

Lekker scharrelen in het zand, spelen met water en daarna picknicken in het zonnetje. Dat klinkt toch als de perfecte vakantie voor kinderen? Wij vonden deze toffe kinderpicknicktafel die je in een handomdraai ombouwt tot zand- of watertafel. Parasolletje erbij en klaar!

Jeu de boules

Oui, madame, monsieur! Een vakantie naar Frankrijk in je eigen tuin… daar hoort natuurlijk de klassieker jeu de boules bij. Deze set komt in vrolijke kleuren en is al leuk vanaf de kleuterleeftijd. Spannend, wie gaat het gezinstoernooi winnen?Kartonnen speelhuis

Met oude kartonnen dozen een speelhuis bouwen? Meestal kom je dan niet veel verder dan een huisje voor de kat of hond. Wij vonden deze te gekke upgrade: een gaaf speelhuis van karton. De basis van de hut bestaat uit kartonnen onderdelen die je zelf in elkaar kunt zetten. Waar je maar wilt! Met de tentstokken en flexibele onderdelen maak je elke hut uniek.

Kubben

Zijn jullie een beetje competitief thuis? Bij vakantie horen natuurlijk (camping)spelletjes en dit Zweedse familiespel is een aanrader: Kubben. Je probeert met houten stokken de blokken van de tegenstander om te gooien. PS: voor dit spel heb je een flink grasveld nodig! Helaas niet geschikt voor elke achtertuin dus.


Veel buitenplezier!