icon-closeMuseumkids leaderboard week 42-43

MarechausseemuseumTerug naar het overzicht

Marechausseemuseum Buren

Weeshuisstraat 9
4116 BN Buren
Openingstijden 12 t/m 27 oktober (klik voor actuele openingstijden door naar de site) Prijs Klik voor actuele entree tarieven door naar de site. Voor sommige activiteiten is het gratis; voor andere activiteiten betaal je een kleine meerprijs.
Je militaire skills testen, M-lab en nog meer toffe activiteiten in de herfstvakantie in dit leuke museum
In de herfstvakantie kun je in Het Marechausseemuseum in Buren genieten van een bomvol programma met activiteiten voor jong en oud.

Test je militaire skills
Je moet flink kunnen klimmen, rennen en klauteren. In de tuin van het museum is een hindernisparcours uitgezet, waarin je je vaardigheden kunt testen.

Sporen tellen
Toch te nat buiten? Dan is er binnen een nieuwe activiteit voor twee leeftijdsgroepen: Sporen tellen 4 t/m 6 jaar en Sporen tellen 6+.
Verkleed je eerst als marechaussee, volg het spoor als een echte speurneus… aan het einde wacht een beloning. Sporen tellen: iedere dag, zelfstandig uit te voeren, extra kosten €1.

M-lab
In het M-lab van het museum leren kinderen alles over het doen van forensisch onderzoek. Op het plaats delict verzamelen ze het bewijsmateriaal dat ze vervolgens in het laboratorium zelf mogen onderzoeken: de hele problematiek rondom de verstekelingen die via Hoek van Holland naar Engeland proberen te komen komt aan bod. Gratis deelname, zaterdag en woensdag 13.00 uur. Vol=vol.

Paspoort maken
Iedereen kent de marechaussee wel van Schiphol; als je op vakantie gaat zijn zij degenen die je paspoort controleren. Ga aan de slag met het maken van een (vals) paspoort, waar moet je op letten? Gratis deelname, doorlopend.

Rondleiding weeshuis
In het kader van de Maand van de geschiedenis zijn er rondleidingen door het weeshuis: het Marechausseemuseum is gevestigd in een prachtig historisch pand, het Koninklijk Weeshuis van Buren. Er is een minitentoonstelling ingericht met beeldmateriaal van het weeshuis en een aantal interviews met oud-bewoners. Iedere zondag in de vakantie 13.00 en 15.00 uur.

Militair vertelt
Alles wat je altijd al wilde vragen aan een echte militair mag je nu vragen. Op zaterdag 12 oktober is het thema forensisch onderzoek, op zaterdag 19 oktober is het thema Vrouwen bij defensie, beide zaterdagen om 13.00 en 14.30 uur

Klik via de roze button door naar de site voor meer info over tijden van de activiteiten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs