Oer-Hollands herfstuitjeTerug naar het overzicht

Op zoek naar een leuk herfstvakantie uitje? In het Nederlands Openluchtmuseum is zoveel te beleven!
In de herfstvakantie is er in het Nederlands Openluchtmuseum weer heel veel te beleven voor het hele gezin!

Ontmoet Mij
In het Nederlands Openluchtmuseum staat dit jaar het thema Ontmoet Mij centraal. Ontmoet de presentatoren door het museum heen in de historische presentaties én op straat. Heb je de tijdelijke tentoonstelling “Heb je een vuurtje voor mij?” al gezien? Laat je verrassen door bijzondere, herkenbare, oude, hedendaagse voorwerpen met hun verhalen over ontmoetingen. Of bezoek de Kennismakerij in het weekend, een actieve ontmoetingsplek. Onderzoek wat je gemeen hebt met anderen en wat jou uniek maakt.

Voor families
Bij de locatie Vragender speel je mee met een bingo tijdens het verhaal 'Geen schuur zonder buur' of hoe Geert de held van de dag werd. Er wordt een verhaal verteld over Naobuurhulp en het richten van een gebint met alle buren. Tijdens het luisteren van het verhaal speel je mee met een bingo, dus goed opletten is belangrijk! Het verhaal is geschikt voor iedereen vanaf ca 6 jaar en een echte doe-activiteit voor families. Liever meer verbinding? In de Verbinderij ontdek je wat je allemaal met touw kunt maken. Ga samen met touw aan de slag! Of bezoek de vernieuwde speeltuin en geniet daarna samen van een heerlijke pannenkoek. En vergeet ook niet een ritje in de tram (met mondkapje) te maken!

Herfstactiviteiten
Altijd al willen weten hoe fruitstroop wordt gemaakt? Ga in de herfstvakantie kijken in de stroopkokerij en ontdek hoe het zwarte goud gemaakt wordt. Of sluit aan bij een van de gratis rondleidingen: een ervaren rondleider geeft je bijzondere in- en uitzichten. Voor een muzikaal tintje zorgen de Bronco Brothers! Ze treden op en rond het Zaanse Plein op. Bij het Infopunt in het Entreegebouw van het museum kun je een gratis speurtocht ophalen. Dwaal door het park, ontdek nieuwe locaties en voer de leukste opdrachten uit!

Klik voor meer informatie over het hele familieprogramma door via de roze button.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

Nederlands Openluchtmuseum

Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem
Openingstijden Klik voor actuele openingstijden door naar de site. Prijs Klik voor tarieven door naar de site. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Leuke tips voor de herfstvakantie

Leuke tips voor de herfstvakantie

Het is herfstvakantie! Wij hebben een aantal hele leuke coronaproof tips voor uit & thuis voor je verzameld! Reserveer je uitje tijdig, check vooraf de daar geldende coronamaatregelen, neem een mondkapje mee en reis met mate.

14 herfstvakantie tips