Vrijheid in het museumTerug naar het overzicht

Hoe vrij ben jij? Ontdek dit in de zomervakantie in het Nederlands Openluchtmuseum!
Hoe vrij ben jij? Ontdek het deze zomer in het Nederlands Openluchtmuseum! Op allerlei locaties kom je erachter wat vrijheid betekent voor mensen van vroeger én nu:

-Vrijheid moet je koesteren en vieren! Dat doen we in Nederland met allerlei vrijheidsfeesten. Maak een vrijheidsvogel van Surinaamse pangistoffen en maak een lekker hapje van chocola in de Vrijheidsfeesten tent!

- Ken jij de spin Anansi al? Middenin de theekoepel van het museum staat een prachtige boom. Kun jij Anansi in de boom vinden? Luister eens naar zijn avonturen die op een geweldige manier worden verteld. En kun jij raden waarom er allemaal schoenen in de boom hangen?

-Zou jij je leven wagen voor de vrijheid van anderen? Langs het pad over bevochten vrijheid maak je kennis met verschillende mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven op het spel zetten om anderen in veiligheid te brengen. Ontdek hun verhalen en kraak ondertussen de code, waarmee je voedselbonnen kunt halen.

Naast de locaties die te maken hebben met het thema ‘Hoe vrij ben jij?’, is er nog veel meer leuks om te ontdekken:

-In het museum staan verschillende molens. Durf jij de klim aan naar boven? Dan kun je in de Delftse molen zien hoe je van granen meel kunt malen. Wie weet mag je zelf ook een zakje meel maken om mee naar huis te nemen! Neem vooral ook een kijkje bij de Papiermolen en ontdek hoe vroeger papier werd gemaakt.

-In het museum staan allerlei dieren. Dit zijn dieren die mensen vroeger ook hadden en bijvoorbeeld hielpen op de boerderij. Kun jij de koeien en geitjes vinden? Vergeet vooral geen kijkje te nemen bij het nieuwe veulentje Lana!

-Op de scheepswerf in het museum kun je zien hoe een boot wordt gebouwd. Op de werf zijn de scheepstimmermannen druk aan het zagen, vijlen en boren. Met materiaal uit het museum bouwen ze de boot, de smid maakt de nagels en de houtzaagmolen zaagt het hout voor de boot. Vaar ook nog even met het trekpontje naar de overkant.

Klik op de roze websitebutton voor meer info over alle zomeractiviteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

Nederlands Openluchtmuseum

Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem
Openingstijden Klik voor actuele openingstijden door naar de site. Prijs Reguliere entree Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Speurtocht en workshop

Speurtocht en workshop

Wist je dat je ezeltjes kunt vinden en in het wandelbos verstoppertje kunt spelen op het landgoed bij Museum Bronbeek? Ontdek het tijdens de gratis speurtocht. Ook is er een leuke workshop wajangpop/wajangdier of prenten maken!

Beleef het allemaal