Leuk familie-uitjeTerug naar het overzicht

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is altijd zoveel te doen en beleven voor het hele gezin!

Familie-uitje naar het Nederlands Openluchtmuseum

Op zoek naar een leuk uitje voor het hele gezin? Dan is het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem altijd een goed idee! Ga op ontdekking in het 44 hectare museumpark. De activiteiten in het museum en de ambachtslieden brengen de historische gebouwen tot leven.

Jaarthema: Zorg voor elkaar

In 2023 staat het thema 'Zorg voor elkaar' centraal in het Nederlands Openluchtmuseum. Je kunt de tentoonstelling '(On)beperkt | Leven met een handicap' in de Wagenhal bezoeken over gehandicaptenzorg in Nederland. Hoe verfrissend vernieuwend was ‘Het Dorp’ destijds en hoe kijken we daar nu tegenaan? Wat vinden de mensen in kwestie er zelf van? Hoe zou jij willen dat er met je wordt omgegaan als je een beperking hebt? Die vragen staan centraal in de tentoonstelling.

Kindererf, dé plek voor kinderen

Op het erf en in de boerderij kun je van alles doen, zoals karweitjes (die vroeger heel gewoon waren): water pompen, emmers dragen met jukken, wassen in de tobbe met een wasbord en een (nep)koe melken. Doe mee met Feest! In Nederland. In deze vrolijke presentatie in de boerderij op het Kindererf zie je allerlei feesten. Je kan feesthapjes maken, dansen, een kamer versieren en een filmpje maken over een spannend feestverhaal.

Op het Kindererf kunnen kinderen en begeleiders meedoen met het 'Zorg voor elkaartje'. Maak een mooie kaart op handgeschept papier uit de museale papiermolen en stuur deze naar opa of oma, naar iemand aan wie je denkt of naar een verzorgingshuis dat meedoet met deze actie. Eens per maand worden de kaarten voor (eenzame) ouderen in de deelnemende verzorgingshuizen afgehaald in het museum. Of koop een authentieke openluchtmuseumpostzegel en doe je kaart ter plekke op de bus.

Deze activiteiten en nog veel meer zoals de Canon van Nederland in het binnenmuseum en de superleuke speeltuin kunnen kinderen ontdekken in het museumpark.

Kijk op de website voor meer info over het activiteitenprogramma via de roze button!
 
Ben je op zoek naar een leuke kinderwinkel in Arnhem en omgeving? Neem een kijkje op onze pagina Kinderwinkels en laat je inspireren!

Nederlands Openluchtmuseum

Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem
Openingstijden Kijk op de website voor de actuele openingstijden. Prijs Kijk op de website voor de actuele prijzen. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Superslow (2,5+)

Superslow (2,5+)

Ga mee op reis door het hoofd van een peuter tijdens deze fysieke, muzikale voorstelling met theatrale hiphop en weinig woorden. Leve de prikkels en het onbekende! Geen dans, geen theater, geen muziek. SUPERSLOW zit overal tussenin.

Bestel je tickets!