• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Eropuit tips VeluweTerug naar het overzicht

Op de Veluwe is zoveel te beleven voor gezinnen. Check deze superleuke tips op de Veluwe.
Hieronder hebben we een aantal toffe Veluwe uitjes van VisitVeluwe op een rijtje gezet.

CODA Museum - Travelling Bricks een leven lang LEG0

LEGO is tijdloos en voor iedereen. Dat was veertig jaar geleden zo en dat is nog altijd zo. De reizende tentoonstelling Travelling Bricks beleeft zijn Nederlandse première van 21 april t/m 25 augustus 2024 in CODA Museum Apeldoorn. In de tentoonstelling ontdek je alles over transport en vervoermiddelen en natuurlijk laat je je fantasie de vrije loop met de 200.000 LEGO-stenen. Ook is er een uitgebreid programma met activiteiten en workshops!

De Spelerij

De speeltoestellen van De Spelerij zijn interactieve kunstwerken en uitvindingen die de fantasie prikkelen. Trotseer speelparcoursen die je alleen met creatief denken kunt afleggen, speel en spetter bij mooi weer in het water rond en ontdek hoe je van de ene kant naar de andere kant kunt komen zonder nat te worden. Binnen in De Uitvinderij ga je als uitvinder aan de slag. Zagen, lassen, piepschuim snijden, werken met de verfspettermachine: onder begeleiding maak je creatieve en vindingrijke creaties Krijg je tussendoor honger? Geen probleem. Als lunch bak je je eigen stokbroodjes.

Stichting Eusebius Arnhem

Hoog(s)tepunt van Arnhem! Vanuit twee glazen balkons (helemaal van glas!) op 70 meter hoogte aan de kerktoren van de Eusebius heb je de beste vakantie-selfiehotspot. Verder vind je hier zinnenprikkelende Experiences over een indrukwekkende geschiedenis vanaf de middeleeuwen en de Glorie van Gelre tot aan de Slag om Arnhem (WOII, 'a Bridge too Far') en de wederopbouw. 
Foto: Eusebius - Glazen Balkons

Kasteel Cannenburch

Dit familiekasteel met rijk ingerichte vertrekken en schilderijen die tot leven komen, staat aan de rand van een waterrijk park waar de hoogteverschillen tussen de waterpartijen de laatst overgebleven molen nog altijd laten draaien. Het kasteel en het park kun je bezichtigen door middel van een (kinder)audiotour waarin de oorspronkelijke bewoners je meevoeren naar het leven van een adellijke familie in de 18e eeuw.

Klik voor meer info over deze toffe Veluwe uitjes op de roze website button.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

VisitVeluwe


Openingstijden Klik voor meer info door naar de website. Prijs Klik voor meer info door naar de website. Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomeruitjes in en om Arnhem

Zomeruitjes in en om Arnhem

Yes, het is zomervakantie! En wat is er veel te beleven in en om Arnhem! Deze 14 leuke tips mag je niet missen. Lees gauw verder!

Wat gaan jullie doen?