icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Natuurbelevenissen voor je 12de jaar!

15 april 2020
Boerderij Wolfslaar geeft ons tips hoe kinderen in deze tijd toch kunnen spelen en ontdekken in de natuur. Een groot deel van tips kunnen gedaan worden in de tuin en rondom het huis. Of voor sommige dien je een rustig natuurplekje in jouw buurt op te zoeken.

Boerderij Wolfslaar heeft ter ere van haar 50ste verjaardag een heel tof boekje uitgebracht: 50 dingen boekje: 50 natuurbelevenissen die je gedaan moet hebben voor je 12e. Momenteel kunnen vanwege de Corona-richtlijnen helaas hier niet alle belevenissen gedaan worden. Maar Boerderij Wolfslaar heeft ons tips gegeven welke  er wel kunnen! Ga naar buiten, speel en ontdek meer over de natuur!


Pissebed zoeken

Ze zijn niet vies of eng, maar juist heel fascinerend om te zien. Kun jij ze vinden in je tuin?


Boom klimmen
Zin om de hoogte in te gaan? Ga de boom in! Wel goed opletten en geniet van het uitzicht.


Slootje springen
Voor de echte waaghalzen kan dit natuurlijk niet ontbreken in je bucketlist! Let op: spettergevaar

 

Sterren kijken
Warme chocomelk en lekker in je slaapzak naar de sterren kijken. Wie weet zie je wel een vallende ster en mag je een wens doen. Hut bouwen
Wie wilt er nou niet een eigen plekje? Je hoeft niet perse naar buiten. Pak wat dekens en laat ze langs de tafel hangen, hoppa!


Broodje bakken

Er is niks leukers dan je eigen brood te bakken. Oefening baart kunst!

Bijenmengsel
De bijen een handje helpen? Zaai een bijenmengsel van prachtige bloemen. Niet bang zijn, wilde bijen steken niet. KRO NCRV steunt ook de bij en heeft de Bee Friendly-actie opgericht. Via deze actie kun je gratis een zaaimengsel opvragen! En verder nog leuk om te weten: Op 18 en 19 april vindt de Nationale Bijentelling 2020 plaats. Doe mee en tel de bijen in je tuin of balkon.


Kikkerdril
Dit is de tijd van laarzen aan en op zoek naar kikkerdril! Super interessant om de kleine diertjes te zien ontwikkelen tot een heuse kikker.


Vogels kijken
Met een verrekijker hoef je je huis niet te verlaten. Ga lekker op je kamer zitten en tuur naar buiten. Welke vogels zie jij allemaal?


Boom selfie
Zoek je favoriete boom of dier en maak een selfie. Stuur deze door naar een familie lid of vriend en vertel waarom deze boom of dit dier je favoriet is. Wie weet ontvang je wel een leuke selfie terug?

IJsklontje
Met deze warme dagen is er niets leukers dan je eigen kleurige en eetbare ijsklontjes te maken. bijvoorbeeld van een viooltje of oost-indische kers.

Thee maken
Heksendrankjes kun je zelf maken! Ze smaken niet alleen lekker, het is ook nog eens erg gezond.Sporen zoeken
Wandelschoenen aan, telefoon mee of print deze foto uit en ga het bos in. Kun je één of misschien alle sporen ontdekken?
Wolken kijken
Toe aan een nieuw verhaal? Maak je eigen verhaal door naar de wolken te kijken. Wat voor figuren kun jij ontdekken?

Paardenbloem blazen
Laat het sneeuwen van paardenbloem zaadjes! Zo verspreid je de paardenbloem en zie je straks overal deze prachtige gele bloem. Je kunt er zelfs nog een leuk experiment mee doen.Vlinders
In elke tuin zitten vlinders, welke vlinders komen bij jou op visite? Weinig bloemen in de tuin? Zaai een bloemenmengsel en zie welke dieren er allemaal op af komen.Goed om te weten: Heb je één van de belevenissen gedaan, houd dan zelf bij wat je allemaal gedaan hebt en haal als Boerderij Wolfslaar weer open is een papieren versie van het boekje op. Of vraag via deze link de online versie van het boekje direct aan.

Psst Op de Facebook-pagina van Boerderij Wolfslaar kun je volgen hoe het met de dieren op de kinderboerderij gaat.