Kidsproofreporters bij Het Aardbeienterras!

19 juni 2017
Martijn ging met 3 jongens naar Het Aardbeienterras. Lees hier hun ervaring!
Joepie, we gaan naar het aardbeienterras! Deze vrijdag maar een halve dag school. Het is prachtig weer. De zomer komt op gang. Een mooie gelegenheid om er tussenuit te gaan. En hoe goed klinkt het om te genieten van wat zomerfruit, en al hetgene het aardbeienterras nog meer te bieden heeft.

Aangekomen vliegen de kinderen enthousiast naar de speeltuin. Ze duiken direct op het springkussen in de vorm van – hoe kan het ook anders – een aardbei. Ik meld me ondertussen bij de behulpzame begeleiding. Van de verschillende leuke mogelijkheden kies ik toch hetgeen het beste bij de naam past: “zelf een doosje aardbeien knippen”.Gewapend met een doosje, een schaartje en begeleiding sprinten de kinderen vanuit de speeltuin naar ons toe. Ze luisteren aandachtig naar de duidelijke instructie. Bij het startsein rijden ze met hun karretje waarop hun bakje staat, speurend door de aarbeienplantjes op zoek naar mooie grote rode aardbeien. Grappig dat hun ooghoogte ongeveer op de hoogte van de plantjes is. Zorgvuldig worden blaadjes opzij geduwd om geen grote aardbei te missen. En yes, onder goedkeurend oog van de jury ontvangen deze 3 knapen hun aardbeiendiploma.

Het behaalde diploma vieren we met een ijsje en een drankje op het terras. Maar eigenlijk weten ze niet hoe snel ze weer naar de speeltuin willen. Nu plonzen ze de badjes in, een heerlijke verkoeling met dit weer. Afgewisseld met een rondje op de fiets, glijden van de glijbaan, en al het andere. Snel weer eindigend met een plons.De tijd roept ons om weer te gaan, zij het met een frisse tegenzin – altijd een goed teken van plezier. En hoe was het vraag ik in de auto terug? “Dit was hartstikke gaaf. Het is net zo leuk als een verjaardagsfeestje.”

En je kunt wel raden wat voor toetje we hebben gegeten. De aardbeien zijn heerlijk. En het is maar goed dat we een extra bakje hebben meegenomen om de thuisblijvers te verrassen.

PS. Het is wel handig om contant mee te nemen, iets wat ik wel eens vergeet. Meer info over Het Aardbeienterras vind je hier!

Deze blog is geschreven door Martijn, papa van 3 kids (7, 6 en 3 jaar)!