De leukste herfst(vakantie)-uitjes voor kinderen

19 oktober 2022
Bijna herfstvakantie! In en om Breda zijn er zoveel leuke activiteiten te doen. Zoek je nog inspiratie om er lekker op uit te gaan met de kinderen? Ik heb alvast een aantal hele toffe herfstuitjes voor je verzameld. Veel plezier met kiezen!

Kinderconcert in MEZZ

Bij Hippe Gasten zijn kinderconcerten niet kinderachtig. Denk aan rock, Nederlandstalig en met gierende gitaren, pompende drums en een hoop muzikale stunts. Kortom, dit wil je niet missen op 23 oktober! Voor kinderen vanaf 7 jaar.



Herfstvakantie bij Chassé

Bij Chassé komt Cinekid langs, kunnen kinderen de hele vakantie lekker knutselen, workshops volgen en met games, apps en andere digitale werken aan de slag in het MediaLab van Cinekid. Extra leuk: Opa en Oma-dag op 25 okt.



Circusfestival Spoorpark

Festival Circolo heeft zóveel leuke voorstellingen voor kinderen. Van 21 t/m 30 oktober in het Spoorpark in Tilburg. Spectaculaire acrobatiek, adembenemende dans of jongleurs: kinderen kijken hier hun ogen uit.



Knuffel bij 2 keer naar de film!

Deze herfstvakantie komen er heel veel leuke kinderfilms uit. Pathé zorgt dat de nieuwste films bij hen altijd direct te zien zijn! Ga je twee keer naar de film? Dan ontvang je een superschattige knuffel van Pathé mascotte Charlie!



Nieuw: Doggerland

Iets verder weg maar superleuk: de nieuwe tentoonstelling Doggerland in FutureLand! Ontdek hoe de vroegste bewoners van Rotterdam leefden. 22 okt is de opening met workshops, kinderlezing archeologie en meer.



Sprookjesherfst

Tijd voor sprookjes in theater de Bussel deze herfstvakantie! Op 26 oktober speelt hier Superjuffie! (5+) en op 28 oktober Assepoester de Musical (4+). Beide voorstellingen spelen 2x in de middag. Dat wordt nog lastig kiezen.



Gloednieuw: Nachtvlucht

Ontdek met een opdrachtenboekje alles over de kunst van Pieter Laurens Mol in Stedelijk Museum Breda. Nachtvlucht is te zien t/m 13 nov & vanaf 7 jaar. Ook leuk voor jongere kinderen als je de vragen aan ze voorleest.



Riddertoernooi!

Op 22 & 23 oktober kun je bij Slot Loevestein genieten van een spannend riddertoernooi. Er is van alles te beleven voor jong & oud. Vecht mee in de ridderschool, kijk naar demonstraties van ridders en schiet met een handboog.