5 toffe kidsproof terrasjes!

30 april 2021
Hier worden wij blij van: kidsproof terrasjes, zodat we volop van de zomer kunnen genieten! Met een speeltuin of een speelplek bij het terras.
Brasserie Woods

Terras met speeltuin en speelplek

Het is weer mooi weer aan het worden! Tijd om te genieten van ieder zonnestraaltje. Dus stappen wij bijna ieder vrij moment op de fiets om de omgeving te verkennen en strijken daarbij graag neer bij deze kindvriendelijke terrasjes met speeltuin.

Brasserie Woods - Oosterhout
Voordat we hier neerploffen op een stoel doen we vaak eerst een rondje over de naastgelegen Vrachelse Heide. We rennen van de zandduinen af en spelen op de zandvlakten. Ook spotten we er regelmatig herten, superleuk! Brasserie Woods heeft in de achtertuin een omheinde speeltuin voor kinderen waar ik op woensdagochtend vaak een kopje koffie drink en klets met andere moeders die even rustig uitpuffen. Na het bedwingen van het grote klimtoestel klimt Roos naast me op een stoel om te genieten van een flesje appelsap met een rietje. Ze hebben hier trouwens ook een heel uitgebreide kinderkaart, mocht je een hapje willen eten.

Aardbeienterras - Rijsbergen
Als je dit plekje nog niet kent dan mis je echt iets! Wat een zalige plek is dit, er is zoveel te doen voor de kinderen! Een grote speeltuin, zelf aardbeien plukken, een speurtocht…en zelfs als het regent kan er in de ‘speeltunnel’ gespeeld worden. Na een middagje hier genoten te hebben gaan we met verse aardbeien weer naar huis, zodat we thuis nog even na kunnen genieten.
Aardbeienterras
 
Paviljoen het Houtse Meer - Den Hout
Als de zon schijnt kun je je bij het Houtse Meer aan het strand wanen. Zwemmen mag niet op het zandstrandje, maar de kinderen hebben ook zonder te zwemmen voldoende plezier! We nemen vaak een emmertje en schepje mee en gooien de kuilen als we naar huis gaan braaf weer dicht. Handdoek en eventuele schone kleren zijn ook handig om in de tas te stoppen voor je hierheen gaat. Bij het Houtse Meer serveren ze superleuke borrelplankjes met allerlei kleine hapjes. Ook de gerechten die vanaf drie uur kunnen worden besteld bestaan uit kleine hapjes en worden op planken geserveerd. Roos vindt dit net zo leuk als wij en kiest gretig uit de kleine gerechtjes wat ze wil eten. We wanen ons aan het stand en bestellen nog een ijsje toe.
Houtse Meer

Oncle Jean - Breda
Eerlijk gezegd kende ik de tuin van Oncle Jean nog niet. Pas na een goede tip ontdekte Roos en ik op een zonnige dag dat er een gloednieuwe speeltuin is in de tuin van Oncle Jean! Wat leuk! De aardige serveerster vertelt ons dat het in het weekend goed druk kan zijn, maar op de woensdagochtend dat wij er zijn (om 11 uur, dan is Oncle Jean open) is het lekker rustig. Roos leeft zich uit op de trampoline en in de zandbak. De ladders naar de glijbaan zijn nog wat spannend, ik geef haar een kontje omhoog. Uiteindelijk zit ze met rode wangen naast me uit te puffen op het schaduwrijk terras. Prima plekje om de eerste hittegolf te overleven.
Uncle Jean

Tuincafe Avri - Oosteind
En dan is het zomer maar komt de regen met bakken uit de lucht! Getsiedekkie, wat nu? Wij gingen op zoek naar een terrasje dat ook geschikt is om naartoe te gaan als het giet en kwamen uit bij…het tuincafe van bloem- en tuincentrum Avri. Eerst lopen we langs alle dieren die je hier kunt vinden, en dat zijn er veel! We bekijken alle aquaria en de vijver met Koi karpers. We aaien de papegaai en smelten als we de babykonijnen zien. In de volière zien we net geboren kuikentjes. Dan komen we bij het tuincafe en nemen we een serieus zalig worstenbroodje en iets te drinken. We doen een pitstop bij de schone wc’s en lopen hierna de route af door het tuincentrum. Bij de kassa nemen we nog een doosje aarbeien mee en eten we die avond wéér zomerkoninkjes. 

Door Janneke de Waal-Bogers (35), moeder van Roos (3).

PS Wil je onze nieuwsbrief met de leukste tips voor de vakantie niet missen? Schrijf je dan direct in!