Kleur mee en doe iets goeds!

27 april 2018
Zoals jullie weten zijn wij thuis dol op tekenen! En dat komt goed uit, want op 6 mei is het World Kids Colouring Day en slaan onze kinderen twee vliegen in één klap door een mooie tekening te maken. STAEDTLER heeft mij gevraagd om deze actie met jullie te delen, want voor elke tekening doneert STAEDTLER namelijk €1 aan het goede doel. Dit jaar is er in totaal €50.000 euro beschikbaar voor de actie. Doen jullie mee?
 
Creatief bezig zijn onmisbaar in de ontwikkeling
Vinden kinderen het in het digitale tijdperk nog wel leuk om met penselen, kleurpotloden en papier aan de slag te gaan? Wij wel, maar uit onderzoek blijkt ook van wel. Als kinderen verf, potloden en papier pakken, levert dit meer op dan alleen kleurrijke plaatjes. Creatief bezig zijn versterkt de fijne motoriek, de cognitieve vaardigheden, de creativiteit, het communicatievermogen en het zelfbewustzijn. Leren en tekenen zijn dus nauw met elkaar verbonden.



Het thema van World Kids Colouring Day 2018 is ‘Typisch’. Binnen dit thema mogen kleine kunstenaars grenzeloos creatief zijn. Denk bijvoorbeeld aan tekeningen over typisch eten en drinken of typische dieren.



Kleuren voor beter onderwijs in Malawi
Creativiteit helpt kinderen de wereld te begrijpen én te veranderen. Dit jaar ondersteunt STAEDTLER de hulporganisatie Plan International met 1 euro voor elke ontvangen tekening. Met de actie helpt STAEDTLER Plan International bij het verbeteren van de omstandigheden op de basisscholen Mkoma en Malika in het Zuidoost-Afrikaanse Malawi om zo de toegang tot beter onderwijs mogelijk te maken.



Kleine kunstenaars worden zo wereldverbeteraars die andere kinderen in nood helpen. Al die betrokkenheid moet natuurlijk worden beloond. Zoals elk jaar zijn er daarom ook in 2018 voor de meest creatieve inzendingen leuke prijzen te winnen. Dus pak gauw je potloden of stiften en ga aan de slag!



Zo werkt het

1) Maak een tekening met als thema ‘Typisch’
2) Upload de tekening
3) Draag bij aan beter onderwijs in Malawi
4) Maak kans op mooie prijzen



Meer informatie
Kijk op de website van STAEDTLER voor alle informatie over de actie en de voorwaarden.

Wij zijn heel benieuwd naar jullie creaties en hopen dat jullie ook zeker mee gaan doen met deze mooie actie.
Veel plezier!