Op bezoek bij de pluktuin van zorgboerderij Amelior!

19 augustus 2019
Op een zonnige zaterdagmiddag reden we naar Molenschot. De woonkamer thuis was wat kaal en kon wel wat fleurigs gebruiken. Iets fleurigs dat we zelf wilden gaan plukken in de pluktuin van zorgboerderij Amélior.
Het ritje naar Molenschot was al zalig, tussen de weilanden door met koeien en paarden. Bij Amélior aangekomen worden we hartelijk verwelkomd door de eigenaar van de zorgboerderij. We krijgen een emmer en snoeischaren mee en worden op pad geholpen.

Op weg naar de eerste bloemenweide vertelt de eigenaar over de wandelroute rond de boerderij, de honingboom en andere bijzondere bomen op het terrein en nog veel meer. Alles ademt rust en natuur, wat een zalig plekje is het hier!

In de eerste weide vullen we onze emmer met korenbloemen, kamille en fluitenkruid. We lopen achterom de bijenkorven en luisteren naar het gezoem van de hard werkende bijen. We lopen langs bramenstruiken die vol hangen met nog rode bramen. Roos vindt een aantal rijpe bramen en geniet er van. “Gaan we terug als de bramen rijp zijn?” Dat lijkt me een goed idee.In de tweede weide staan zonnebloemen, duizendschoon en diverse andere veldbloemen. Ook zien we bloemen die nog in knop zijn. Welke kleuren zouden die bloemen hebben? Nog een keertje terugkomen is zeker een goed idee.

Roos  knipt met wat hulp de dikke stengel van een zonnebloem door. De emmer vult zich met roze, gele, rode en blauwe bloemen. Roos heeft op school geleerd over bloeiwijzen en benoemt schermvormige bloemen en trosvormige bloemen.We leveren onze volle emmer in en de eigenaresse maakt er een mooi boeket van. We rekenen zes euro af voor de bloemen. Thuis vullen we niet één maar twee vazen. Zelf geplukte bloemen zijn toch wel het mooist!

Tips:
- De pluktuin is geopend tot eind september. In de schoolvakanties op donderdag, vrijdag en zaterdag. Buiten de schoolvakantie alleen op zaterdagen. Goed om te weten is dat soms de pluktuin dicht is vanwege besloten bijeenkomsten. Kijk voor meer informatie en het adres op de site.
- Trek je laarzen aan
- Je kunt ook pinnen!