Eten in het reuzenrad van Smakenrad

20 mei 2021
Het Smakenrad staat van 8 mei t/m 27 juni op het Chasséveld in Breda. Samen met de kinderen ben ik het gaan uitproberen hoe het is om op grote hoogte te eten. Dat was een bijzonder leuke ervaring. Lees hier hoe onze belevenis was.

Smakenrad Breda 

Wij zien het reuzenrad al in de verte staan op het Chasséveld in Breda. Wat is hij groot en hoog! Wij zijn aan het bedenken als wij er naartoe lopen hoe het is om helemaal bovenin te zitten eten.



Als wij bij het eerste loket komen, worden we welkom geheten en mogen wij opgeven of wij vegetarisch willen lunchen en of er nog speciale wensen/diëten zijn. Dan moet er betaald worden. Pim helpt mij daar gelukkig bij.



Het rad draait nog even door zodat onze cabine, nummer 19, beneden staat en wij erin kunnen stappen. 
Hij wordt netjes schoongemaakt en wij mogen doorlopen. Er komen hier en daar toch wel wat kriebels in de buik als we de cabine in lopen.



Er liggen fijne kussens op de bankjes en er staat en leuk lampje met een bloemetje op het tafeltje. Wij hebben er helemaal zin in! 
We hoeven maar heel even te wachten en ons drinken wordt gebracht met meteen daar achteraan ons eten. 
Daar zijn wij echt verrast over! Het ziet er super goed en lekker uit.
De kinderen kunnen niet wachten tot de deurtjes dichtgaan en de rit gaat beginnen.



De deurtjes gaan dicht en daar gaan we. Als we bijna helemaal bovenaan zijn, is er weinig aandacht voor het eten, want het uitzicht is fantastisch en we zitten wel heel erg hoog! De nodige oh's en ah's zijn te horen en iedereen is enthousiast. 
Na 2 rondjes komt er wat meer rust om te gaan eten :-)



Het eten ziet er heel lekker uit en dat is het ook. We genieten allemaal volop. Wat een bijzonder etentje is dit. We zitten te bedenken of we een etentje kunnen verzinnen wat nog bijzonderder is dan dit. We komen nergens anders op dan dit wel de meest bijzondere lunch is. 

We kijken veel om ons heen en zien de grote kerk van Breda, heel kleine autootjes, de koepelgevangenis, de bioscoop en nog veel meer!



Dan hebben we er al wat rondjes op zitten, het eten is op en het begint wat koud te worden, dus wij geven aan dat wij nog wel 1 rondje willen. Na dit rondje stappen we heel tevreden uit; heerlijk gegeten en een hele ervaring rijker.
Dit was echt een super leuk uitje!