Chocolade fondue = feest!Terug naar het overzicht

Wat een feestje! Na het eten als toetje allemaal lekkers in de chocola dippen!
Ken je dit toetje? Het is altijd een hit, bij groot en klein; chocoladefondue!

Wat heb je nodig?
Een rechaud, een stenen schaaltje, chocolade en allerlei lekkers om in de chocola te dippen. Denk hierbij aan lange vingers, aardbeien, slagroomsoesjes en ananas. Je kunt het zo gek maken als je wilt.

Hoe maak je de fondue?
Eerst smelt je de chocola. Dat doe je zo: Neem een pan met heet water en leg daar een tweede pan in. Let erop dat de bodem van de tweede pan niet de bodem van de pan met water raakt, anders verbrandt de chocola. Zet het vuur onder de pan zo hoog dat het water heet is, maar niet kookt. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in de bovenste pan. Roer regelmatig tot de chocola helemaal gesmolten is. Daarna doe je de chocola over in een stenen schaaltje dat je op een rechaud warm houdt.

Dippen maar!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste speeltuinen rondom Breda!

De leukste speeltuinen rondom Breda!

Makkelijk én leuk: een uitje naar de speeltuin. Heerlijk buiten met mooi weer. En daarbij ook nog een fijn terras om iets te kunnen eten en drinken tijdens en na het spelen.
Met klimrekken, glijbanen, zandbakken... het is er allemaal. Veel plezier!

Hup, van die glijbaan!