10 leuke eropuit-tips in en om Breda!

19 juli 2016
Er is zoveels leuks te doen in en om Breda. Lees hier onze favorieten voor deze zomer!
Heerlijk...zomervakantie!
Wat fijn de zomervakantie! Even geen ochtendstress, geen broodtrommels en fruithappen klaarmaken, maar als je wilt een pyjama-ochtend houden en natuurlijk lekker eropuit met de kids. Om het jullie makkelijk te maken, hebben we een aantal eropuit-tips in en om Breda verzameld. Leuk voor jezelf, maar ook voor je vrienden die een dagje in onze regionen vertoeven!

Het is zomer!

 
Rijsbergse Vliegerdagen
Bij zomer hoort vliegeren! Kom je eigen vlieger bouwen, vang snoepjes en je knuffel bij snoep- en knuffeldroppings vanuit een vlieger en geniet van alle andere kinderactiviteiten!
 
Naar de dieren!
Op zowel kinderboerderij De Leijhoeve als Boerderij Wolfslaar organiseren ze de hele vakantie leuke activiteiten voor de kids! We hebben alle tips verzameld in onze Uitagenda!
 
Picknicken in de natuur
Dit vinden onze kids altijd het einde. Boterhammetjes of een lekkere salade mee. Eerst rondsjouwen in de bossen of een stukje fietsen langs de Mark en dan samen genieten op een bankje of kleedje!
 
Dagje strand
Kids kunnen eindeloos spelen met zand en water. Wist je dat we een aantal hele leuke plekken hiervoor hebben in onze omgeving! Onze favoriet: Recreatieplas 't Zand.
 
Even afkoelen
IJsjes kun je natuurlijk heerlijk zelf maken. Maar een tof alternatief is een bezoek brengen aan IJsboerderij Heidehoeve. Ze hebben heerlijk zelfgemaakt ijs, je kunt er genieten van kalfjes en als je geluk hebt, ze zelf een flesje geven!


Op een regenachtige dag!


Zandsculpturen
De hele zomer kun je in het overdekte Winkelcentrum Arendshof in Oosterhout de te gekke expositie 'Zandsculpturen' bewonderen. Hoe leuk is dat!

Ontdek je tekentalent!
Kom deze zomer naar Breda's Museum! Ontdek de portrettist in jezelf en maak je eigen 'selfie'! Of bezoek 'Stofnesten', daar waar dingen van vroeger tot leven komen.

Pak een filmpje
Kinepolis Breda is per 1 augustus dé nieuwe bioscoop in de regio. Met 10 zalen en de modernste technieken is dit de ultieme plek om alle kinder- en familiefilms te bekijken.

Creatief coderen
Speel het levensgrote Ganzebosch familiespel en leer op speelse wijze coderen! En er is nog heel veel meer leuks te doen bij Museum of the Image in Breda. Cool!

Als laatste een tip die altijd kan: geniet van het Bourgondische leven in één van de leuke kidsproof restaurantjes die er in onze omgeving zijn! Lekker eten en spelende kids! Dat is genieten!

PS Wil je een leuk uitje buiten onze eigen regio doen? Bekijk dan onze 20 favoriete zomervakantietips door heel Nederland!